Διεκόπη η δίκη στη Ρόδο: “Λέει ψέματα” κατέθεσε ακόμη και ο πατέρας της 13χρονης που κατήγγειλε το βιασμό της από τον σύντροφο της μητέρας της

Διακόπηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου για την ερχόμενη Δευτέρα για την υπόθεση βιασμού ανήλικης με κατηγορούμενο τον 39χρονο, σύντροφο της μητέρας του κοριτσιού.

Κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης. Η υπόθεση για βιασμό είχε καταγγελθεί τον Απρίλιο του 2021 στο Α.Τ νησιού της Δωδεκανήσου από την ίδια την ανήλικη που σήμερα είναι 13 ετών.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία μάρτυρες, αλλά και οι δυο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν, ότι ο σύντροφος της μητέρας δεν έπραξε το παραμικρό και ότι η 13χρονη λέει ψέματα. Μάλιστα μεταξύ των μαρτύρων ήταν και ο πατέρας της ανήλικης, που κατέθεσε, ότι και τον ίδιο τον είχε κατηγορήσει η κόρη του, ότι την βίασε, η οποία στη συνέχεια δήλωσε, ότι έλεγε ψέματα. Προσπάθησαν δηλαδή να ανατρέψουν τις κατηγορίες με το δικαστήριο να παρακολουθεί έκπληκτο τα όσα έλεγαν. Μάλιστα κάποια στιγμή ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, που άκουγε για την ανήλικη να υποστηρίζουν μάρτυρες και κατηγορούμενοι, ότι είπε ψέματα διερωτήθηκε, αν τα όσα λένε είναι αληθινά «πως είναι δυνατόν έναν ανήλικο κορίτσι να κλείνει φυλακή δέκα μήνες έναν άνθρωπο, πως έφτασε σε αυτό το σημείο να δείχνει τόση οργή σε έναν άλλο άνθρωπο…».
Η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να εξεταστεί η μικρή ξανά από ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους «για να γνωρίζουμε τι λέει σήμερα για τις καταγγελίες, που είχε κάνει το 2021». Το ίδιο αίτημα κατέθεσε και ο συνήγορος υπεράσπισης που όμως απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο.
Μετά από αίτημα της Εισαγγελέως, προκειμένου να μελετήσει κάποια στοιχεία, η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος