Αλλαγή στα ποσοστά κράτησης δωματίων για τον Covid – 19 ζητά το Σ.Ε.Τ.Κ.Ε

Με επιστολή της προς την ηγεσία του Υπουργείου τουρισμού η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος ζητά να αλλάξουν οι αναλογίες των ποσοστών δωματίων που επιβάλλεται να μένουν κενά για την καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος κορονοιού. Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού και των υγειονομικών αρχών, το 2 τοις χιλίοις επί των κλινών ξενοδοχείων που λειτουργούν σε κάθε περιοχή και σε κάθε νησί θα πρέπει να μισθωθεί για τη φιλοξενία ενδεχόμενων κρούσματα Covid – 19.
Στα μικρά νησιά ο σχεδιασμός προβλέπει τη μίσθωση από το υπουργείο Τουρισμού τουλάχιστον πέντε κλινών. «Θεωρώ άδικο κάποιος επιχειρηματίας με 5 δωμάτια να έχει ελεύθερο το ένα και κάποιος άλλος με εξήντα να έχει δύο. Θέλουμε να είναι πιο δίκαιη η αναλογία, γιατί σε νησιά όπως για παράδειγμα οι Λειψοί και το Αγαθονήσι, αυτή η εφαρμογή θα έχει σοβαρές συνέπειες», είπε μιλώντας στο σταθμό μας ο πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Κ.Ε Παναγιώτης Τοκούζης.
Ο κ. Τοκούζης πρόσθεσε πως “οι επιχειρηματίες το μόνο που βιώνουν αυτή τη στιγμή είναι οι ακυρώσεις με ένα 5 % να αφορά κρατήσεις. Πάντως θα ανοίξει ένα ποσοστό της τάξης του 90% των ενοικιαζόμενων καταλυμάτων και στην περιοχή μας με την ελπίδα των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος