Ακτινοθεραπευτικό κέντρο στο νοσοκομείο Ρόδου εξήγγειλαν Μ. Γκάγκα και Γ. Χατζημάρκος

Τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού κέντρου στο νοσοκομείο Ρόδου ανακοίνωσαν σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της κυβέρνησης για το Νότιο Αιγαίο.

Το έργο θα κοστίσει συνολικά (κτιριακά και εξοπλισμός)  περί τα 6 εκ ευρώ.

«Είναι έργο κεφαλαιώδους σημασίας για το νησί της Ρόδου, το οποίο δικαιολογείται και με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια. Επιπλέον το νοσοκομείο της Ρόδου καλύπτει και τα υπόλοιπα νησιά της Δωδ/σου, ενώ διαθέτει και ξενώνα φιλοξενίας» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα, η οποία πάντως στην προηγούμενη επίσκεψη της στη Ρόδο, είχε εκφράσει σοβαρότατους προβληματισμούς για το αν θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κέντρο εδώ, ή θα ήταν καλύτερα οι καρκινοπαθείς να απευθύνονται σε περισσότερο εξειδικευμένα νοσοκομεία του κέντρου.

«Η ανέγερση Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ήταν όνειρο όλων μας. Ενα ακόμα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά.
Χωρίς να είμαι σίγουρος αν μπορώ ή αν μου επιτρέπεται να ξεχωρίσω ένα έργο ανάμεσα στα 500+ που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση της ζωής μας, θα το κάνω.
Γιατί, όλα γίνονται όταν υπάρχει πυξίδα, σχέδιο, επιμονή, σοβαρότητα και συνεργασία με όλες τις δυνάμεις, ενός τόπου, που μπορούν και επιθυμούν να παλέψουν δημιουργικά»  έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ακτινοθεραπευτικό κέντρο στο νοσοκομείο Ρόδου εξήγγειλαν Μ. Γκάγκα και Γ. Χατζημάρκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος