Αγροτες της Κω για το νερό ‘’Δεν θα μπορούμε να καλλιεργήσουμε αν δεν υπάρξει συγκροτημένο σχέδιο ορθής διαχείρισης ‘’

Δραματική έκκληση για την προστασία του νερού από τη συνεχή ποιοτική και ποσοτική υποβάθμιση του προς τους διοικούντες σε Περιφέρεια ,Υπουργείο, Δήμο απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κω, Ηλίας Παπαποστόλου.
Ο κ Παπαποστόλου εκτίμησε ότι το αμέσως επόμενο πρόβλημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προσεχή χρόνια ως τοπικές κοινωνίες και με αφορμή τη κλιματική αλλαγή είναι η διαχείριση του νερού.

Ήδη η αγωγιμότητα του, ανέφερε, σε πολλά σημεία του νησιού πολύ υψηλή που σημαίνει ότι παύει να είναι κατάλληλο, ενώ υπάρχει άρνηση από τη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να χρηματοδοτήσει την αξιοποίηση φραγμάτων και τη δημιουργία νέων, επικαλούμενη πρόβλημα χρηματοδότησης από τη κεντρική διοίκηση.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου υπογράμμισε πως “μπορούν να εξευρεθούν χρήματα, δεν απαιτούνται τεράστια κονδύλια όπως για παράδειγμα το φράγμα του ποταμού στη Καρδάμαινα όπου θα κόστιζε ελάχιστα όσο αυτό της Τσουκαλαριάς που είναι σημαντικό για τα Δωδεκάνησα”.
Αναφερόμενος στο πάγιο αίτημα των παραγωγών της Κω για δημιουργία Λαϊκής Αγοράς στο νησί ,το οποίο και έβαλε προς συζήτηση ο αντιπεριφερειάρχης Ν.Αιγαίου Φιλήμονας Ζανετίδης στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους εκπρόσωπους του Πρωτογενή τομέα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου τόνισε πως “Είναι αδιανόητο να έχουμε τοπικά προϊόντα και να μην μπορούμε να τα αναδείξουμε” υπενθυμίζοντας την αρνητική θέση της δημοτικής αρχής για τη Λαϊκή Αγορά.
Παρόλα αυτά υπογράμμισε ο κ Παπαποστόλου ‘’ο Αγροτικός Σύλλογος θα επιμείνει για τη δημιουργία της Λαϊκής και προς όφελος των καταναλωτών και των παραγωγών του νησιού.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει κατατεθεί σχετικός φάκελος στην Περιφέρεια από τον Σύλλογο και απομένει να υπογράψουν για τη τελική έγκριση ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς.

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος του πρωτογενή τομέα του δήμου Κω Παναγιώτης Αβρίθης είχε αναφέρει ότι η καθιέρωση της Λαϊκής αγοράς δεν συμφέρει τους αγρότες της Κω.
Είχε φέρει ως αντιπρόταση τη δημιουργία δύο ίσως και τριών χώρων διάθεσης αποκλειστικά ντόπιων προϊόντων ,χωρίς πωλητές.
Ο κ Αβρίθης είχε επικαλεστεί ως καθοριστικό λόγο στην απόφαση αυτή, της μη αποδοχής δηλαδή ,του θεσμού της Λαϊκής ,έστω και μια φορά την εβδομάδα την αντίθεση του εμπορικού συλλόγου Κω, αρνούμενος όπως είπε “να φέρει σε αντιπαράθεση και σύγκρουση τον εμπορικό κόσμο του νησιού με τους Κώους παραγωγούς.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος