Α. Ρέτζιου: “Μας εξαναγκάζουν να σπρώχνουμε τους ασθενείς στο ιδιωτικό απογευματινό χειρουργείο και στο ιδιωτικό τομέα”

“Αυτό το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια περίθαλψη, που σήμερα συζητείται αφορά πρώτα από όλα τους ασθενείς και όχι τους γιατρούς γιατί μας «εξαναγκάζουν» να σπρώχνουμε τους ασθενείς στο ιδιωτικό απογευματινό χειρουργείο και στον ιδιωτικό τομέα”, δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου.

“Όποιος το ψηφίσει – πρόσθεσε – αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη γιατί χτυπά τη καρδιά του δημόσιου συστήματος Υγείας, που είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση και το οδηγεί σε αιφνίδιο θάνατο”.

“Το πρόβλημα για την κυβέρνηση – υπογράμμισε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας – δεν είναι οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, πολύμηνες πολύχρονες αναμονές για μια θεραπεία ένα χειρουργείο, αλλά όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας η δυνατότητα επιλογής από τον ασθενή αν θέλει να πληρώσει να μπορεί να το κάνει”.

Χαρακτήρισε κυνισμό τη παραδοχή, “αν δεν έχεις να πληρώσεις δεν επιβιώνεις, την ώρα μάλιστα που έχει κατασπαραχθεί το λαϊκό εισόδημα  από τις αυξήσεις φωτιά στα τρόφιμα καύσιμα”.

“Θα είσαι αναγκασμένος”, πρόσθεσε η κ. Ρέτζιου, “να πάρεις δάνειο η να απευθυνθείς σε φιλάνθρωπους και ευεργέτες για να καλύψεις τα ιατρικά σου έξοδα, να πουλήσεις ότι έχεις και δεν έχεις και αυτό το παρουσιάζουν ως ελευθερία επιλογής δηλαδή πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας, ωμός εκβιασμός”. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος