Α. Γκιντιζές: Πολιτικοοιονομικά συμφέροντα στη Ζια απειλούν ζωές – Να απαγορευθούν οι εκδρομές μέχρι να βρεθεί χώρος στάθμευσης

Αποφασισμένοι να πάρουν οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια τους για να προστατεύσουν, όπως λένε, τις ζωές τους και τις ζωές όσων επιβαίνουν στα Τουριστικά Λεωφορεία, δηλώνουν οι επαγγελματίες οδηγοί. Προειδοποιούν μάλιστα και για απεργιακές κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που οι έχοντες την ευθύνη -Δήμος και Περιφέρεια- δεν δώσουν άμεσα λύση στη στάθμευση των οχημάτων πριν από τον οικισμό Ζια στην Κω, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Λεωφορείων Κω, Αντώνης Γκιντιζές.

Να σημειωθεί, ότι η κατάσταση στον παραδοσιακό οικισμό με την μεγάλη επισκεψιμότητα έχει επιδεινωθεί, με αφορμή το «άνοιξε – κλείσε» του  μοναδικού χώρου στάθμευσης, που εξυπηρετεί τα ΙΧ, αφού οι επισκέπτες, δεν βρίσκουν θέση και χρησιμοποιούν το χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των οχημάτων και την παρέμβαση της τροχαίας, που υποχρεώνεται να αφαιρεί κάθε φορά τις πινακίδες από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ο κ Γκιντιζές αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο έγγραφο της Περιφέρειας της 31ης Μαΐου όπου με απόφαση Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, κλειστός παραμένει ο χώρος στάθμευσης από το 2017 πράγμα που σημαίνει, όπως εξήγησε ότι “όποιο όχημα είχε τη δυνατότητα μέχρι τώρα να σταθμεύει εκεί δεν την έχει πλέον. Άρα θα διέρχεται και αυτό μέσα από τα στενά δρομάκια του οικισμού’’.

Ο κ Γκιντιζές κάλεσε την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου “να σταματήσει να κρύβεται και να απαγορεύσει τις εκδρομές από αύριο, μέχρι οι αρχές να βρουν ένα χώρο, που να δίνει τη δυνατότητα προσωρινής στάθμευσης του Λεωφορείου και της αναστροφής του, προκειμένου να φύγει από το επίμαχο σημείο χωρίς «απώλειες».

Ο πρόεδρος του Σωματείου απέδωσε την «απροθυμία» εξεύρεσης λύσης στο τεράστιο πρόβλημα της στάθμευσης τόσο από πλευράς Δήμου όσο και Περιφέρειας σε «πολιτικοοικονομικά συμφέροντα».

“Μέχρι εδώ όμως” τόνισε, “στις 21 Ιούνη, όπου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα μετά τη προσφυγή που καταθέσαμε σαν Σωματείο, θα πάρουμε εμείς εκείνες τις αποφάσεις, γιατί δεν θα συνεχίσουμε να ακροβατούμε κάνοντας όλοι οι υπόλοιποι, πως δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο να χαθούν ανθρώπινες ζωές, είτε από ένα τροχαίο, είτε από μια πυρκαγιά”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος