Α. Γκιντιζές: Εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη – Περιμένουμε την απόφαση για προστασία της ζωής, επισκεπτών, κατοίκων και εργαζομένων

Με τη παρουσία δεκάδων οδηγών τουριστικών Λεωφορείων εκδικάστηκε  σήμερα Μ. Τρίτη ενώπιον του Ειρηνοδικείου Κω η αίτηση προσωρινής διαταγής, πού κατέθεσε το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων της Κω,  με αίτημα την απαγόρευση διέλευσης των Τουριστικών Λεωφορείων, μέσα από τον οικισμό της Ζιάς.

Η απόφαση θα εκδοθεί μέχρι τη Μ. Πέμπτη. Αν γίνει δεκτό το αίτημα για χορήγηση προσωρινής διαταγής η σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για δικαστική προστασία προσδιορίζεται για συζήτηση μέσα σε τριάντα μέρες.

Τους κινδύνους που καραδοκούν την ώρα που διέρχονται τα βαρέα οχήματα ανάμεσα από χιλιάδες πεζούς και επισκέπτες του χωριού εξέθεσε ο συνήγορος των αιτούντων δικαστικής προστασίας Μιχάλης Εκατομμάτης και ο  πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, Αντώνης Γκιντιζές.

“Είναι θέμα χρόνου ο εγκλωβισμός  του μεγάλου αριθμού των Λεωφορείων και των 10.000 και πλέον επιβατών των οχημάτων και λοιπών τροχοφόρων που επισκέπτονται καθημερινά τη Ζιά ,σε περίπτωση πυρκαγιάς η ατυχήματος και το ενδεχόμενο απώλειας ζωών“, υποστήριξε ο κ. Γκιντιζές θεωρώντας υπεύθυνους για την οριστική επίλυση του προβλήματος Περιφέρεια και δήμο.

Στην εκδίκαση της αίτησης παραβρέθηκαν ως αντίδικοι οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου Κω, ο δικηγόρος  της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Δωδεκανήσου  Αλκιβιάδης Χατζαντώνης εκπροσωπώντας και την Ένωση Ιδιοκτητών Ταξί Κω και ο αντιδήμαρχος, Π. Αβρίθης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας.

Όλοι  συμφώνησαν στην ύπαρξη του προβλήματος και της ανάγκης να εξευρεθεί λύση θέτοντας παράλληλα το ερώτημα “πως πραγματοποιούνταν οι μετακινήσεις εδώ και δεκαετίες και σήμερα οι οδηγοί αρνούνται να περάσουν μέσα από τον οικισμό“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος