70χρονη έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό – Σε εξέλιξη οι έρευνες για το χαμένο εμβόλιο στην Κω

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε χθες το βράδυ 70χρονη από τη Ρόδο ενώ επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα στο νότιο Αιγαίο.

Η 70χρονη νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο από την περασμένη εβδομάδα και όπως είπε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο Δ/κτής του Γρηγόρης Ρουμάνης είχε υποκείμενα νοσήματα.

Στην τρίτη φάση της πανδημίας καταγράφηκαν στο Νοσοκομείο δύο θύματα της Covid-19 και από την αρχή της 6. Αυτή τη στιγμή στις μονάδες κορονοϊού του Νοσοκομείου νοσηλεύονται 7 άτομα, των οποίων η κατάσταση χαρακτηρίζεται αρκετά καλή.

Ως ” καλό ταρακούνημα χαρακτήρισε ο κ. Ρουμάνης το “βαθύ κόκκινο” στο οποίο βρίσκεται η Ρόδος προσθέτοντας πως αυτό αύξησε το ενδιαφέρον των πολιτών για τον εμβολιασμό τους”.

Ως τώρα έχουν εμβολιαστεί στη Ρόδο 7.000 άτομα και στα 3 εμβολιαστικά κέντρα.

Οι εμβολιασμοί στα νησιά

Κανονικά συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στην Κάρπαθο, με τα εμβόλια της Pfizer. Στο Καστελλόριζο ξεκινά η τρίτη φάση του εμβολιασμού – σε άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί στις δύο προηγούμενες φάσεις – ενώ στα νησιά Χάλκη – Τήλο – Νίσυρο συνεχίζονται την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Ρουμάνης ήταν κατηγορηματικός στο γεγονός πως “δεν γίνονται εξαιρέσεις εμβολιασμού, πέραν της λίστας που υπάρχει”, και πρόσθεσε πως αν κάποια περισσέψουν υπάρχει η λίστα αναμονής για το προσωπικό των Ε.Δ. Αστυνομίας, Λιμενικού και άλλων υπηρεσιών.

Νέα κρούσματα στα Δωδεκάνησα

Τέσσερα νέα κρούσματα στη Δωδεκάνησο, ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.Εξ’ αυτών δύο (2) εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κω και από ένα (1) στις Περιφερειακές Ενότητες Ρόδου και Καλύμνου.
Στη χώρα τα κρούσματα ανήλθαν σε 1.165 με μειωμένο ωστόσο τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ.

70χρονη έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό – Σε εξέλιξη οι έρευνες για το χαμένο εμβόλιο στην Κω


Συνεχίζονται οι έρευνες για το χαμένο εμβόλιο στην Κω

Σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται και σήμερα η έρευνα για την υπόθεση εξαφάνισης ενός εμβολίου της Pfizer ,που αντιστοιχεί σε έξι δόσεις, από το εμβολιαστικό κέντρο στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω.

Το Νοσοκομείο της Κω μετά τη διαπίστωση αυτή έδωσε άμεσα εντολή για διενέργεια ΕΔΕ και ταυτόχρονα κάλεσε την Αστυνομία, η οποία προσήλθε και έκανε σχετική έρευνα. Μετά το πέρας του προγράμματος εμβολιασμών, το Προσωπικό έδωσε έγγραφες καταθέσεις για το συμβάν στο Α.Τ.ΚΩ προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Και τα 3 Μέλη του εμβολιαστικού κέντρου, για λόγους ευθιξίας, έθεσαν στην διάθεση της Διοίκησης την παραίτηση τους, η οποία δεν έγινε δεκτή.

Την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, ή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες και παρά το γεγονός ότι στο νησί υπάρχουν λιγοστά και ελεγχόμενα κρούσματα, εξέφρασε σε δήλωση του ο δήμαρχος Κω.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς απέδωσε τη μη εμφάνιση κρούσματος στο δημοτικό Μέγαρο σε αιρετούς και εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, από τις πρόσφατες επαφές συμπατριώτη μας που διαγνώστηκε μετέπειτα με κορονοϊό, στη τήρηση των μέτρων προστασίας .

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του όλοι μαζί θα τα καταφέρουν όπως έγινε και το καλοκαίρι του 2020 εν μέσω της γενικότερης κατάρρευσης, να δουλέψει έστω και με μεγάλη δυσκολία, η τουριστική οικονομία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος