Επιφανείς προσωπικότητες στο Φόρουμ «Peace and Sport»

Ξεκίνησε σήμερα στη Ρόδο, παρουσία 350 επιφανών προσωπικοτήτων από τη Μεσόγειο, το Διεθνές Φόρουμ του Οργανισμού «Peace and Sport», με θέμα «Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη μέσω του αθλητισμού».

Ο Διεθνής Οργανισμός “Peace and Sport” είναι ένας ουδέτερος και ανεξάρτητος οργανισμός που εδρεύει στο Πριγκιπάτο του Μονακό και τελεί υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου.
Περισσότερες από 350 επιφανείς προσωπικότητες απ’ όλη τη Μεσόγειο θα μετάσχουν στο Φόρουμ. Ανάμεσά τους αρχηγοί κρατών, βραβευθέντες με Νόμπελ Ειρήνης, φορείς αθλητικών σωματείων, καταξιωμένοι αθλητές, διεθνείς οργανισμοί, ΜΚΟ και ακαδημαϊκοί.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο οργανισμός Peace and Sport θα βραβεύσει τρεις διεθνείς και τέσσερις τοπικές οργανώσεις καθώς και προσωπικότητες που διακρίνονται για την αξιόλογη δράση και συμβολή τους στην παγκόσμια ειρήνη, το διάλογο και την κοινωνική αλλαγή μέσω του αθλητισμού, μεταξύ των οποίων και η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2015, Ouided Bouchamaoui, από την Τυνησία.
Μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα συμμετάσχουν στο φόρουμ είναι ο θρύλος του μπάσκετ Νίκος Γκάλης ο οποίος πρόσφατα έγινε ο πρώτος Έλληνας μπασκετμπολίστας που εντάχθηκε στο NBA Hall Of Fame και θα πραγματοποιήσει την ομιλία του κατά τη διάρκεια του Special Session στο Gala Evening του Forum. Μεταξύ άλλων, θα αναφερθεί στο ρόλο του αθλητισμού ως πηγή έμπνευσης της νέας γενιάς, θα εξηγήσει τους τρόπους με τους οποίους ο αθλητισμός μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές αλλαγές και θα μοιραστεί προσωπικές ιστορίες που θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση. Εκτός από τον Νίκο Γκάλη, ο παγκόσμιος παραολυμπιονίκης αθλητής και κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ στα 400 μέτρα, Μιχάλης Σεΐτης, ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ και Παγκόσμιος Πρωταθλητής μπάσκετ, Μιχάλης Κακιούζης, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής ποδοσφαίρου και Champion for Peace, Christian Karembeu και η Ολυμπιονίκης και Champion for Peace, Marlène Harnois, βρίσκονται στη λίστα των ομιλητών του Forum.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ