2 εκ. για την προστασία και ανάδειξη της αρχαίας Ακρόπολης Ρόδου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, αυξάνεται σε 2.000.000,00 ευρώ η χρηματοδότηση του έργου «Προστασία και ανάδειξη αρχαίας Ακρόπολης Ρόδου».
Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων», με αρχικό προϋπολογισμό 1.600.000,00 ευρώ.
Η αύξηση των διαθέσιμων πόρων κατά 400.000,00 ευρώ αφορά στην προμήθεια υλικών και εξοπλισμού, ενώ παράλληλα παρατείνεται η ημερομηνία λήξης του έργου, από 31.12.2020, στις 30.06.2022.
Το σημαντικότατο αυτό έργο πολιτισμού, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Δικαιούχος του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
Η αρχαία Ακρόπολη Ρόδου διαμορφώθηκε την κλασική εποχή και καλύπτει έκταση 900 στρεμμάτων. Η μνημειακή αυτή ζώνη, περιλαμβάνει, στο βόρειο τμήμα, τα ερείπια του ναού του Διός Πολιέως και της Αθηνάς Πολιάδος, κατάλοιπα μνημειώδους Στοάς και τέσσερις υπόγειες σπηλαιώδεις κατασκευές (Νυμφαία). Στο νότιο τμήμα, σε διαμορφωμένο πλάτωμα του λόφου, το ναό του Πυθίου Απόλλωνος μερικώς αναστηλωμένο και κατάλοιπα οικοδομήματος, πιθανόν ναού της Αρτέμιδος. Χαμηλότερα, περιλαμβάνει το Στάδιο και το Ωδείο, αναστηλωμένα κατά την περίοδο της Ιταλοκρατίας.
Οι μελέτες προβλέπουν διαμόρφωση, ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, αποκατάσταση του Ναού του Πυθίου Απόλλωνος και του συνόλου των μνημείων, καθώς και εγκατάσταση των υποδομών λειτουργίας του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ