Κως: Εξηγήσεις για το χωροταξικό ζητά ο «Όμιλος για Δημοκρατία & Αυτοδιοίκηση» από τον Δήμο

Να απαντήσουν σε βασικά ερωτήματα σχετικά με την προοπτική ανάπτυξης της Κω απαιτεί από Δήμο και Επαρχείο ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Γνωρίζουμε τις αδυναμίες του Δήμου και του Επαρχείου. Γνωρίζουμε ότι σκόπιμα τους έχουν καταστήσει αδύναμους ώστε να ελέγχουν οι μακρινές εξουσίες την κοινωνία, να την έχουν σε πλήρη άγνοια και υποτελή. Όμως απαιτούμε αυτές οι δύο αρχές που μας εκπροσωπούν, να μας πουν που βρίσκεται το θέμα του χωροταξικού. Να μας πουν τι σκέπτονται να κάνουν για να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία και να διεκδικήσει αυτά που της ανήκουν».

Παράλληλα  ο Όμιλος για τη Δημοκρατία και τη Αυτοδιοίκηση που έχει -όπως λένε οι ίδιοι- «κυρίαρχο στόχο την συμμετοχή της ίδιας της κοινωνίας στη λήψη των αποφάσεων», ζητά από τις δυο αρχές να πάρουν θέση και να εξηγήσουν.

 «Αν θέλουμε και άλλα ξενοδοχεία; Αν θέλουμε να σβήσουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι μας; Αν θέλουμε να μην πολεοδομούνται οι οικισμοί  και τα χωριά μας και να υποβαθμίζεται η ζωή και η αξία των ακινήτων μας; Αν θέλουμε να μην έχουμε νερό, παραλίες και ανθρώπινο περιβάλλον;» αναφέρουν τα μέλη του Ομίλου τονίζοντας κατηγορηματικά πως «δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεπουλήσουμε την γη και την ιστορία μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος