“Αποδυνάμωση αστυνομικών υπηρεσιών” καταγγέλλουν συνδικαλιστές αστυνομικοί στο Νότιο Αιγαίο

«Νέα αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών των νησιών, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν και της χορήγησης τουριστικής Visa σε τούρκους πολίτες», καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωση τους οι πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδ/σου, Βόρειας Δωδ/σου, Κυκλάδων και Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, «Την στιγμή που κεντρικές Υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου, όπως το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, έχει ημέρες να βγάλει περιπολικό όχημα, ενώ στις περιφερειακές Υπηρεσίες, αλλά και στα μικρά νησιά οι Αστυνομικοί αδυνατούν να πάρουν τις άδειες του 2023, έρχεται το Αρχηγείο μας αρχικά να μετακινεί από την περιοχή μας συνολικά – 12 – αστυνομικούς (Α’ Δωδ/σου 3, Β’ Δωδ/σου 2, Κυκλάδες 7) καθώς και -3- οχήματα, και επανέρχεται συμπληρωματικά να μετακινεί επιπλέον -23- αστυνομικούς από το Νότιο Αιγαίο (Α’ Δωδ/σου 6, Β’ Δωδ/σου 3, Κυκλάδες 14) καθώς και -6- οχήματα, στην Αττική. Με δεδομένο , ότι η τουριστική περίοδος ξεκινάει σε μερικές ημέρες, ότι δεν υπάρχει καμία Ομάδα Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) παρά μόνο στα χαρτιά, ότι επίκειται η έναρξη προγράμματος χορήγησης Τουριστικής Visa σε 10 νησιά (όπου απαιτείται η διπλάσια δύναμη) και χωρίς κανένα σχεδιασμό για την ενίσχυση των -47- νησιών του Νοτίου Αιγαίου, η ανωτέρω μετακίνηση Αστυνομικών προς την Αττική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά μόνο εξοργιστική».

Η ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργάνων των Αστυνομικών που υπηρετούν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, καταλήγει ως εξής:

 «… Από την πλευρά μας, δεν μπορούμε παρά μόνο να αναδείξουμε αυτά που συμβαίνουν και ας τα κρίνουν οι τοπικές μας κοινωνίες. Θεωρούμε περιττό να καταθέσουμε προτάσεις, αφού όλες οι προηγούμενες έπεσαν στο κενό. Το μονό που μένει τώρα είναι να μετακινηθούμε όλοι στην Αττική μήπως και λυθούν τα εκεί προβλήματα. Γιατί τελικά, Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα, ενώ τα νησιά παραμένουν μόνο οι αιμοδότες του κρατικού προϋπολογισμού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος