Ναυάγιο ανοικτά της Λέσβου: Ταυτοποιήθηκε η σορός – Ανήκει σε Αιγύπτιο ναύτη (βίντεο)

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες για τον εντοπισμό των αλλοδαπών αγνοουμένων, μελών του πληρώματος, του φορτηγού πλοίου «RAPTOR». Νωρίτερα αναγνωρίστηκε η σορός που εντοπίστηκε χθες απο παραπλέον πλοίο στη θαλάσσια περιοχή, όπου βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο RAPTOR. Πρόκειται για Αιγύπτιο ναύτη, μέλος του πληρώματος.

Χθες στο σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος, από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, επίσης ένας Aιγύπτιος ναυτικός, μέλος του πληρώματος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Ακόμα δεν έχει πάρει εξιτήριο και δεν έχει δώσει κατάθεση. Ο ίδιος αναγνώρισε τον συνάδελφό του που περισυνελλέγη νεκρός χθες.

Δώδεκα αγνοούμενοι

Έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων ναυτικών του φορτηγού πλοίου παραμένουν άκαρπες. Στις έρευνες επιχειρούν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτου του Πολεμικού Ναυτικού και τέσσερα παραπλέοντα πλοία. Επίσης, στο σημείο επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο του ΛΣ, ενώ θα συμμετάσχει και αεροσκάφος της FRONTEX. Χθες επικρατούσαν νότιοι άνεμοι, ωστόσο σήμερα είναι βορειοδυτικοί οπότε οι έρευνες εστιάζονται στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Φωκά.

Στο RAPTOR επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα, (ένα Ινδός 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε επίσης Ν. Αλεξίου για το ναυάγιο ανοικτά της Λέσβου: 8:20 το πρωί έστειλε mayday το πλοίο, όλη νύχτα είχε εισροή υδάτων σύμφωνα με τον διασωθέντα

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δηλώσει μηχανική βλάβη και πιθανόν να υπήρξε υπήρξε μικρή εισροή υδάτων στα αμπάρια με μετατόπιση του φορτίου που είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του διασωθέντα ναυτικού, το πλοίο «άνοιξε» πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν σωσίβια ή βάρκες.

Ρεπορτάζ ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου Αναστασία Σπυριδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος