Μεγάλη η επιβάρυνση στα φροντιστήρια από την επιβολή ΦΠΑ

Αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο των ιδιοκτητών φροντιστηρίων εξαιτίας του μέτρου της επιβολής ΦΠΑ σε ποσοστό 23% από 0% που ήταν μέχρι τώρα. Όπως τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή «Με το βλέμμα της πόλης» της ΕΡΤ Βόλου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, κ. Ιωάννα Βεδουρά, η Ομοσπονδία του κλάδου έχει ήδη δρομολογήσει αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων είναι η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Σύμφωνα με την ίδια, αν τελικά εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, το μόνο που θα επιτευχθεί, είναι ενίσχυση της ανεργίας αφού οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων θα αναγκαστούν σε περικοπή ωρών διδασκαλίας ή και σε απολύσεις προσωπικού για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα και να μην οδηγηθούν στον αφανισμό. Δεν είναι όμως, μόνο οι ιδιοκτήτες που πλήττονται αλλά και η μέση ελληνική οικογένεια που ήδη, με πολύ δυσκολία ανταπεξέρχεται στο κόστος εκπαίδευσης των παιδιών της.

Πάντως, η κ. Βεδουρά επισήμανε πως πρόθεση των ιδιοκτητών φροντιστηρίων είναι να απορροφήσουν σε ένα ποσοστό – στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους – την αύξηση του κόστους φοίτησης ώστε να μετριαστεί κάπως, η επιβάρυνση των οικογενειών. Κι αυτό, παρόλο ότι ήδη, έχει υπάρξει μείωση στις τιμές, της τάξης του 30%, τα τελευταία πέντε χρόνια των μνημονίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επιβολή ΦΠΑ 23% στα φροντιστήρια, θα σημαίνει πρακτικά, πως το μέσο κόστος των 400 ευρώ μηνιαίως για ένα πακέτο μαθημάτων στην τρίτη Λυκείου, θα ανέβει στα 492 ευρώ, δηλαδή θα υπάρξει επιβάρυνση κατά 1000 περίπου ευρώ τον χρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος