«Μαφιόζικη» εγκληματική οργάνωση: Όσα φανέρωσε ο «κοριός» της ΕΛΑΣ για τα μέλη του κυκλώματος

Θύμα του κυκλώματος εκβιαστών έπεσε ακόμα και ένας υπερτυχερός του Τζόκερ από την Ερμούπολη της Σύρου, από τον οποίο οι δράστες απέσπασαν 850.000 ευρώ.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης με το ψευδώνυμο «Μανιάτης» έπεισε τον 60χρονο να συμμετάσχει σε επένδυση που δήθεν θα γινόταν σε γνωστό καζίνο της Θεσσαλονίκης

Θύμα του κυκλώματος έπεσε και εφοπλιστής, τον οποίο έπεισαν να τους δώσει 800.000 ευρώ για δήθεν έργα που θα γίνονταν στη Μητρόπολη.
 
Μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ήταν κληρικός από τη Λακωνία που εμφανίζεται να συμμετείχε σε αγοραπωλησίες όπλων. Στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες. Για παράδειγμα ονόμαζαν το Καλάσνικοφ «Ψηλή Ρωσίδα» και τα εξαρτήματα όπλων τακούνια και παπούτσια.
 
Ο 47χρονος ιερέας είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για απάτες. Στην κάμερα της ΕΡΤ μίλησε ένας από τους πιο έμπειρους κοσμηματοπώλες του Πειραιά, στον οποίο πούλησε διαμάντια τα οποία όπως αποδείχτηκε ήταν ψεύτικα.

«Βλέποντας τον αντιπρόσωπο του Θεού δεν κοίταξα λεπτομέρειες, είμαι πολλά χρόνια σε αυτή τη δουλειά, τα βλέπω, τα ζυγίζω και του δίνω 5.000 ευρώ. Όταν έφυγε τα κοίταξα να δω τι διαμάντια είναι και ανακάλυψα ότι δεν ήταν διαμάντια αλλά απομίμηση», εξηγεί ο Σάββας Χατζηχριστοδούλου.


Ο φάκελος της υπόθεσης για τους συνολικά 67 εμπλεκομένους βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα, που προχωρά στην ποινική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού.

Ο κοριός της αστυνομίας

O «κοριός» της Αστυνομίας που κατέγραφε για καιρό τις συνομιλίες τους, αποκάλυψε τις σχέσεις μεταξύ επίορκων αστυνομικών και αρχηγικών μελών του κυκλώματος.

Ενδεικτικό είναι ότι ο “πρωταγωνιστής” της εγκληματικής οργάνωσης ζητάει από αστυνομικό να βρει κάποιον να ελέγξει τη δικαστική του ταυτότητα του ίδιου και του αρχηγού με το ψευδώνυμο «Μανιάτη». Συγκεκριμένα του είπε: «Έχουμε κανέναν να μας κάνει check-in, να πάω να δώσω αύριο παρών στο Α.Τ.;»

Σε άλλη συνομιλία ο «Μανιάτης» ρωτάει συνεργό του εάν το «παρών» που έπρεπε α δώσει στο Αστυνομικό Τμήμα είναι εντάξει, προφανώς επιδιώκοντας να μην εμφανιστεί στο Τμήμα, χωρίς επιπτώσεις γιατί θα καταγραφόταν σαν να είχε μεταβεί ο αρχηγός στο Α.Τ.

Οι αστυνομικοί που έκαναν την έρευνα σημειώνουν ότι τις ημέρες που έπρεπε ο «Μανιάτης» να δίνει το παρών στο Α.Τ. ουδέποτε πληκτρολογήθηκε στις εφαρμογές της Αστυνομίας, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο όταν κάποιος εμφανίζεται στο Τμήμα για να δηλώσει παρών με βάση τους περιοριστικούς όρους.
 
Τέλος, υπάρχει και μία συνομιλία στην οποία απότακτος αστυνομικός συνομιλεί με εν ενεργεία αστυνομικό και αναφέρεται σε κλητήριο θέσπισμα που υπήρχε σε Α.Τ. του Πειραιά για τον «Μανιάτη». Ο αστυνομικός πρότεινε το έγγραφο να «χαθεί» επίτηδες από το Γραφείο Επιδόσεων του Α.Τ προκειμένου να αναβαλλόταν η εκδίκαση της υπόθεσης υπεξαίρεσης-απάτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος