ertnews.gr

Λέσβος: Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στη Μυτιλήνη

15/09 12:21
Λέσβος: Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στη Μυτιλήνη

«Να προχωράς κι εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία». Αυτοί οι στίχοι του κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ αποτελούν το κεντρικό σύνθημα του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη το Φεστιβάλ,  που φέτος κλείνει τα 40 χρόνια ζωής στη Λέσβο.  Μέσα από ένα πρόγραμμα ομιλιών, αφιερωμάτων αλλά και μουσικής , το Φεστιβάλ αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ που θα ξεκινήσει στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου στο πάρκο του ΙΚΑ, περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το χορευτικό και τη χορωδία «Νίκος Μυρογιάννης» του Δήμου Λέσβου, έκθεση – αφιέρωμα στο προσφυγικό , ενώ θα ακολουθήσει ομιλία από τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και η εκδήλωσή θα κλείσει με συναυλία από το συγκρότημα «Τα Φώτα Απέναντι».

Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ ανά την Ελλάδα , τιμώνται φέτος τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού, που η δράση του τα χρόνια ’46 – ’49 αποτελεί τη κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στη χώρα. Στην εκδήλωση του Σαββάτου θα προβληθεί βίντεο – αφιέρωμα στους ηρωϊκούς μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου και έκθεση αρχειακού υλικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version