Λέρος- Μ. Κόλλιας: Ο Τσίπρας είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Λέρο

Τις εγκαταστάσεις του παλαιού ψυχιατρείου όπου κατασκευάζεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς και το σημερινό καταυλισμό προσφύγων στη Λέρο, επισκέφτηκε χθες ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός της Ελλάδας που επισκέπτεται τη Λέρο.
Το γεγονός επισήμανε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο δήμαρχος της Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας.
Ο πρωθυπουργός έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τους κατοίκους του νησιού όσο και από τους πρόσφυγες, με τον δήμαρχο να δηλώνει στον κ. Τσίπρα ότι οι Λεριοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη δημιουργία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και επισημαίνοντας ότι το νησί έχει φιλοξενήσει κατά περιόδους πολιτικούς εξόριστους, άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και σήμερα πρόσφυγες.
Ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλλιας, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, δήλωσε ικανοποιημένος από την επίσκεψη του πρωθυπουργού, από τον οποίο ζήτησε και αντισταθμιστικά οφέλη για το νησί.
Υποστήριξε ότι υπάρχει θέληση και καλή διάθεση από τον πρωθυπουργό να βοηθήσει και αμοιβαία εμπιστοσύνη και συνεργασία με την κυβέρνηση ώστε η διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.
Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Λέρο δεσμεύτηκε να διατηρήσει το ΦΠΑ στο 16%, στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική ροή, ενώ ανέλαβε δέσμευση και για τη στελέχωση του Νοσοκομείου.
Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Λέρο διήρκησε 1,5 ώρα και κατά την αποχώρησή του, όταν ο δήμαρχος του έδινε φάκελο με τα αιτήματα των κατοίκων το αντιμετώπισε με χιούμορ λέγοντας «αυτό είναι το μπουγιουρντί».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος