Λασίθι: Αύριο η ταφή του Μητροπολίτη Νεκτάριου

Στη Νεάπολη Λασιθίου, έδρα της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, έφτασε χθες βράδυ το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη, Κυρού Νεκταρίου, που εκοιμήθη χθες το μεσημέρι σε νοσοκομείο των Αθηνών μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Τοποθετήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας για λαϊκό προσκύνημα.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης και η ταφή θα γίνει πίσω από τη Μητρόπολη.
Εδώ και καιρό ο κυρός Νεκτάριος έχει κάνει διαθήκη έχοντας εκφράσει την επιθυμία να ταφεί σε χώρο πίσω από τη μητρόπολη, ενώ έχει ζητήσει να ταφεί μόνο με το πανοκαλίμαυκο, το ωμοφόριο και το πετραχείλι, και όχι «με άπασα την αρχιερατική στολή». Όσο πιο λιτά γίνεται κάτι που θα γίνει απολύτως σεβαστό.
Δηλώσεις για την απώλεια του ιεράρχη έκαναν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, οι δήμαρχοι Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης, Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκη, άλλοι δήμαρχοι του των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, βουλευτές, πρώην δήμαρχοι και πολλοί φορείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος