Υπόγειοι αγωγοί άρδευσης 15 χιλιομέτρων στον ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων

Αναδείχτηκε ανάδοχος και προχωρά ο προσυμβατικός έλεγχος του έργου κατασκευής υπόγειων αγωγών άρδευσης στον ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, συνολικού προϋπολογισμού 1.178.000 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και οδηγεί στην υπογειοποίηση αγωγών σε μήκος περίπου 15 χιλιομέτρων για την άρδευση 8.110 στρεμμάτων αγροτικής γης.
«Εκσυγχρονίζουμε το πρωτογενή τομέα στην πράξη. Βελτιώνουμε τις συνθήκες παραγωγής. Ρίχνουμε το κόστος παραγωγής. Είναι έργο ζωής γιατί είναι έργο παραγωγής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «Δίνουμε κίνητρα στους ανθρώπους της υπαίθρου να παραμείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν να παράγουν. Σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Ενιπέα και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, προχωράμε ένα έργο ουσίας για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής».
Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή υπογείων αρδευτικών δικτύων για 18 αρδευτικά αντλιοστάσια στην περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων (Βόρειος τομέας). Η περιοχή που πρόκειται να αρδευτεί ανήκει διοικητικά στο Δ.Δ. Φαρσάλων του Δήμου Φαρσάλων και εντός των διοικητικών ορίων των Τ.Κ. Βασιλή, Άνω Βασιλικά, Πολυδάμειο, Ερέτρεια, Ανωχώριον, Βαμβακού, Λόφου, Κρήνης, Πυργάκια, Δασόλοφου.

Πρόκειται για 18 ξεχωριστά και διακριτά δίκτυα άρδευσης, μέσω των οποίων θα αρδευτούν 8.110 στρέμματα γης, στα οποία καλλιεργούνται ως επί το πλείστον βαμβάκι, καλαμπόκι και μηδική. Σε κάθε δίκτυο κατά μήκος του αγωγού προβλέπεται η τοποθέτηση υδροληψιών με υδρόμετρο για την μέτρηση της παροχής. Το συνολικό μήκος των αγωγών άρδευσης είναι περίπου 14.750 μέτρα, ενώ με την κατασκευή του νέου δικτύου θα εξασφαλιστεί μείωση απώλειας νερού σε σχέση με το επιφανειακό δίκτυο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος