Υπόγειο αρδευτικό δίκτυο 17 χλμ. στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου

Ένα ακόμη έργο για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου: «Κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου (Αμπελώνα)», συνολικού προϋπολογισμού 1.666.750 ευρώ.

Προβλέπεται η υπογειοποίηση αρδευτικών δικτύων σε μήκος 16,8 χλμ, καθώς και ο εκσυγχρονισμός 10 γεωτρήσεων στις οποίες αντικαθίστανται αντλητικά συγκροτήματα και ηλεκτρικοί πίνακες με συστήματα inverterμ στα Δημοτικά διαμερίσματα, Φαλάνης, Γιάννουλης και στα όρια Αμπελώνα.
«Εκσυγχρονίζουμε το πρωτογενή τομέα στην πράξη. Βελτιώνουμε τις συνθήκες παραγωγής. Μειώνουμε το κόστος παραγωγής, μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας, βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Είναι έργο ζωής γιατί είναι έργο παραγωγής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Δίνουμε κίνητρα στους ανθρώπους της υπαίθρου να παραμείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν να παράγουν. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου Σωτήρη Τζιούφα, το Διοικητικό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες μας, υλοποιούμε ένα έργο ουσίας για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής».
Το υπόγειο αρδευτικό δίκτυο που θα κατασκευασθεί θα αντικαταστήσει το επιφανειακό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β. με σκοπό τη μείωση απώλειας νερού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος