Υπόγειο αρδευτικό δίκτυο 17 χλμ. αποκά η Γιάννουλη και η Φαλάνη

Νέο υπόγειο αρδευτικό δίκτυο συνολικού μήκους 17 χλμ. κατασκευάζει στα Δημοτικά Διαμερίσματα, Φαλάνης, Γιάννουλης και στα όρια Αμπελώνα η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης στον ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου (Φαλάνης – Γιάννουλης)», συνολικού προϋπολογισμού 1.666.750 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμη τον εκσυγχρονισμό πέντε γεωτρήσεων, στις οποίες αντικαθίστανται τα αντλητικά συγκροτήματα και οι ηλεκτρικοί πίνακες με συστήματα inverter.
«Εκσυγχρονίζουμε αντλητικά συγκροτήματα και υπογειοποιούμε το δίκτυο άρδευσης σε Φαλάνη και Γιάννουλη. Μειώνουμε το κόστος παραγωγής, μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας, βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, προσθέτοντας παράλληλα ότι «πρόκειται για ένα έργο ζωής που στηρίζει τους ανθρώπους της παραγωγής δίνοντας τους κίνητρα να συνεχίσουν να παράγουν. Σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου Σωτήρη Τζιούφα, το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020, υλοποιούμε ένα έργο ουσίας για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος