Υπο πίεση τα νοσοκομεία στη Λάρισα -Συσκέψεις 5ης ΥΠΕ με Μ.Γκάγκα, Περιφερειάρχη και διοικητές νοσοκομείων

Υπό ασφυκτική πίεση τελούν τα δύο δημόσια νοσοκομεία της Λάρισας, λόγω της αύξησης των νοσηλειών covid 19.

Μέχρι και σε γραφείο γιατρών μπήκαν δύο κρεβάτια την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να φιλοξενηθούν ασθενείς με κορονοϊό.

Τραγική χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση με τις εισαγωγές να υπολογίζονται σε 20-22 σε καθημερινή βάση και τα περιστατικά να χρειάζεται πλέον να μεταφερθούν σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων.

Παράλληλα, 60 κρεβάτια (30 για covid και 30 για non covid) και 8 κρεβάτια ΜΕΘ έχουν διατεθεί και λειτουργούν σε ιδιωτικές δομές της πόλης, ενώ με αίτημά του προς το υπουργείο Υγείας ο διοικητής της ΥΠΕ Φώτης Σερέτης ζητά την παραχώρηση άλλων 45 κλινών σε ιδιωτικές κλινικές, ακόμη και σε άλλες θεσσαλικές πόλεις. Ήδη τα 30 κρεβάτια για κόβιντ σε ιδιωτική κλινική στη Λάρισα έχουν καταληφθεί.

“Το ΕΣΥ αντέχει, πρέπει, όμως, όλοι να το βοηθήσουν, εφαρμόζοντας τα μέτρα προστασίας και κάνοντας το εμβόλιο”, ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ.Σερέτης.

“Όλοι οι γιατροί στα νοσοκομεία ρίχνονται στη μάχη για τον κορονοϊό και από άλλες ειδικότητες” ανέφερε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ. “Επικίνδυνο για τους άλλους ασθενείς με άλλες ασθένειες. Οι γιατροί δεν επαρκούν , χρειάζονται προσλήψεις, σχολίασε ο πρόεδρος των γιατρών του Αχιλλοπούλειου, Ν.Χαυτούρας.

Σήμερα ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φ.Σερέτης έχει σύσκεψη με τους διοικητές και τους διευθυντές των ιατρικών υπηρεσιών των δυο νοσοκομείων προκειμένου να εξετάσουν την κατάσταση, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει νέα τηλεδιάσκεψη το απόγευμα υπό την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ασημίνα Γκάγκα και με τη συμμετοχή και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ Αγοραστό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος