Υπό έλεγχο η φωτιά στο Καλό Νερό – Κάηκαν 100 στρέμματα

Υπό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις λίγο πριν τις 16.00 την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Καλό Νερό του Δήμου Κιλελέρ.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ Λάρισας “Κοινά Ενδιαφέροντα” , ο διοικητής της Π.Υ Θεσσαλίας Αρχιπυραρχος Σεραφείμ Αθανασίου: “η φωτιά ξεκίνησε απο σιτοκαλαμιές και έφυγε προς το δάσος. Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από Λάρισα, Τρίκαλα και Μαγνησία, με 10 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος το έργο της κατάσβεσης συνέδραμε και ένα καναντέρ. Η φωτιά που ξεκίνησε γύρω στη μία το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο, έχοντας κάψει 100 στρέμματα με πουρνάρια.”

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι πυροσβέστες καλούνται να σβήσουν πυρκαγιές οι οποίες ξεκινούν από τις φωτιές που βάζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για να κάψουν τις σιτοκαλαμιές.

“Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα. Κάθε καλοκαίρι είναι εκατοντάδες οι εστίες που καλούμαστε να σβήσουμε λόγω αυτής της κακής νοοτροπίας των αγροτών να καίνε τα υπολείμματα των σιτοκαλλιεργειών. Υπάρχει μεγάλη διασπορά των δυνάμεων και πρέπει επιτέλους αυτό να αλλάξει, ώστε να είμαστε διαθέσιμοι για περιστατικά σοβαρά.” τόνισε ο κ. Αθανασίου.

Στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του διοικητή, οι φωτιές σε σιτοκαλαμιές είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με άλλες αγροτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τους γεωπόνους, η εναλλακτική λύση για τα υπολείμματα των σιτοκαλλιεργειών μετά το θερισμό, είναι αυτά να ενσωματωθούν στο χωράφι, να παραχωθούν δηλαδή στο χώμα με τη χρήση καλλιεργητή, εργασία όμως που απαιτεί και κόπο και χρόνο και έξοδα…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος