Υπέρεια Φαρσάλων: Τραγικές ιστορίες αφήνει πίσω του ο «Διομήδης»

Ήταν η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, που ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Υπέρεια Φαρσάλων είδε το σπίτι του να πλημμυρίζει. Η πρώτη φορά στις μεγάλες πλημμύρες του ’94, η δεύτερη το 2020 με τον «Ιανό» και η τρίτη φορά, μόλις προχθές με την κακοκαιρία «Διομήδης».

Για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια η ηλικιωμένη γυναίκα βλέπει να κατακλύζουν νερό και λάσπες το σπίτι και την ίδια να κατακλύζει η αγωνία να σώσει τον κατάκοιτο σύζυγό της και να σωθεί η ίδια.

Είναι αυτή μία από τις πολλές τραγωδίες που βιώνουν οι κάτοικοι της Υπέρειας Φαρσάλων. Ο σύζυγός κατάκοιτος μετά από τροχαίο ατύχημα, στο οποίο έχασαν τον γιο τους. Η σύζυγος απελπισμένη. Η κόρη της οικογένειας σε απόγνωση μετέφερε τους γονείς της στο δικό της σπίτι, στη γειτονική Λάρισα, καθώς από την προηγούμενη πλημμύρα του «Ιανού» δεν κατάφεραν οι γονείς της να ορθοποδήσουν. Όπως λέει η ίδια, η αποζημίωση που έλαβαν λιγοστή, τόση κατά κύριο λόγο για να αντικαταστήσει τις οικοσκευές του σπιτιού, που «βύθισε» στο νερό ο «Ιανός».

Και τώρα, ο Διομήδης.

Αυτό που ζητούν οι κάτοικοι της πληγείσας Υπέρειας είναι να «τρέξουν» γρήγορα οι αποζημιώσεις, για να μπορέσουν να ζήσουν στα σπίτια τους, στον τόπο τους.Υπέρεια Φαρσάλων: Τραγικές ιστορίες αφήνει πίσω του ο «Διομήδης»

Αυτό ζητά και ο κτηνοτρόφος, που έχασε στις πρόσφατες πλημμύρες πάνω από 200 ζώα και που όμως δεν αποζημιώνεται γιατί τα ζώα του ήταν πάνω από 5 ετών.

Μικρές ιστορίες, καθημερινών ανθρώπων, πίσω από τίτλους καταστροφών, που αγωνιούν, απελπίζονται, παλεύουν, «πέφτουν» και ξανασηκώνονται για να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος