Χωριό ερημωμένο, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, παραμένει το Σωτήριο του Δ. Κιλελέρ, στον Ν. Λάρισας. Μετά το διπλό χτύπημα, μέσα σε 15 μέρες, από Daniel και Elias, τον περασμένο Σεπτέμβρη, η πλειονότητα των κατοίκων δεν έχει επιστρέψει στο χωριό.
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Άγγελος Τζιαμαλής, πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Σωτηρίου, από τις 90 οικογένειες του χωριού έχουν επιστρέψει και ζουν στα σπίτια τους μόλις οι δέκα, κι αυτές επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή:
“Τα σπίτια έχουν ακόμη υγρασία, δεν μπορούν να κατοικηθούν. Οι περισσότεροι έχουν νοικιάσει σε κοντινά χωριά, σε Βόλο και Λάρισα, ενώ αρκετοί ακόμη συγκατοικούν με συγγενικά τους πρόσωπα. Οι λίγες οικογένειες που γύρισαν στο χωριό, απλά δεν έχουν άλλη επιλογή”.
Ο κ. Τζιαμαλής επισήμανε ότι «γραφειοκρατικοί λόγοι ακόμη καθυστερούν την καταβολή του επιδόματος ενοικίου και για το θέμα αυτό σύντομα θα υπάρξει επικοινωνία και ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Τριαντόπουλο».
Επιπλέον, οι αγρότες του χωριού αγωνιούν για τα χωράφια τους. Περίπου 23.000 στρέμματα που καλλιεργούσαν οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται κάτω από τα νερά της νέας Κάρλας που δημιουργήθηκε απ΄τις πλημμύρες. Αναμένουν, λοιπόν, με αγωνία τις λύσεις που θα προκριθούν για την αποστράγγιση των νερών και την επιστροφή τους στη γη τους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος