Χορήγησαν λάθος φάρμακο σε καρκινοπαθή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Είναι καλά στην υγεία της η 62χρονη γυναίκα που έκανε χημειοθεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και της χορηγήθηκε λάθος φάρμακο. Tο προσωπικό του νοσοκομείου αντιλήφθηκε το λάθος στα μισά της θεραπείας. Σύμφωνα με τους γιατρούς εκτιμάται, ότι δεν θα υπάρξουν επιπλοκές στην υγεία της γυναίκας που παραμένει για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία ζήτησε την απομάκρυνση της νοσηλεύτριας που χορήγησε το λάθος σκεύασμα και διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Για το περιστατικό η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Στην Ογκολογική Κλινική του ΠΓΝ Λάρισας, πριν από λίγη ώρα και κατά τη διάρκεια της χορήγησης φαρμάκου χημειοθεραπείας διαπιστώθηκε από τη νοσηλεύτρια, η οποία ήταν παρούσα, ότι της χορηγούσε λάθος σκεύασμα.

Αμέσως, σταμάτησε τη διαδικασία και ειδοποιήθηκε θεράπων ιατρός ο οποίος εξέτασε την ασθενή και διαπίστωσε ότι από το φάρμακο που της χορηγήθηκε δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο για την υγεία της.

Η ασθενής παραμένει στην κλινική και συνεχίζεται η θεραπεία της. Έχει διαταχθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ και απομάκρυνση των νοσηλευτριών από την Ογκολογική Κλινική».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος