Ξεκινούν κατεδαφίσεις “κόκκινων” κτιρίων στο Δαμάσι

Με το ποσό των 408 χιλιάδων ευρώ επιχορηγείται ο δήμος Τυρνάβου, προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης σπιτιών που έχουν κριθεί “κόκκινα” στον πρόσφατο σεισμό του περασμένου Μαρτίου. Οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου, αλλά και τις αρμόδιες επιτροπές έχουν ολοκληρωθεί και λίαν συντόμως οι μπουλντόζες θα πιάσουν δουλειά στο Δαμάσι.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γ. Κόκκουρας μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, εκτίμησε όι σχετικές διαδιασίες θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, αφού ο δήμος έχει ήδη στα χέρια του περί τα 40 – 50 πρωτόκολλα κατεδάφισης. Ο κ. Κόκκουρας εκτίμησε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο οι μπουλντόζες θα πιάσουν δουλειά στο Δαμάσι. Οσο για τους ιδιοκτήτες των κατεδαφιστέων σπιτιών δεν χρειάζεται, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, να κάνουν το παραμικρό.
Με την ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών θα γίνει εφικτό να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι στο σεισμόπληκτο Δαμάσι, με περισσότερη αισιοδοξία το παρόν και να σχεδιάσουν το μέλλον τους, πρόσθεσε ο δήμαρχος Τυρνάβου, ο οποίος δεν παρέλειμε να τονίσει παράλληλα ότι οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το σχολείο στο Δαμάσι, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και όλα θα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβριο.
Ο κ. Κόκκουρας αναφέρθηκε τέλος και στην χορήγηση των επιδομάτων στους σεισμόπληκτους και διευκρίνισε ότι το 600άρι έχει χορηγηθεί σε όλους τους δικαιούχους ενώ αναμένονται κονδύλια της τάξεως των 600 χιλιάδων ευρώ για να προχωρήσουν και οι διαδικασίες αποζημίωσης για την οικοσκευή, οι οποίες ανέρχονται μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος