Ξεκίνησε η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα  

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 25 Αυγούστου τα εγκαίνια της Γιορτής Κρασιού στο άλσος του Αμπελώνα παρουσία σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων της Πολιτείας, εκπροσώπους τοπικών συλλόγων και πλήθους κόσμου.  

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας τόνισε πως η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα πραγματοποιείται μετά από δύο χρόνια μη δυνατότητας λόγω κορονοϊού. Ανέφερε πως η γιορτή έχει ξεπεράσει τα όρια του Δήμου Τυρνάβου αποτελώντας έναν θεσμό εθνικού ενδιαφέροντος. Αυτό έχει επιτευχθεί χάρη στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την αγάπη με την οποία οι Αμπελωνίτες έχουν αγκαλιάσει την Γιορτή Κρασιού, παράλληλα όμως οφείλεται και σε αυτό καθαυτό το εξαιρετικό προϊόν που παράγεται στον τόπο μας, το κρασί. Άλλωστε, το μεγαλύτερο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Τυρνάβου είναι το σταφύλι, το οποίο οι εκλεκτοί οινοποιοί μεταποιούν και προσφέρουν το κρασί. Σε κάθε περίπτωση, μέσα από την Γιορτή Κρασιού στηρίζεται έμπρακτα τόσο ο πρωτογενής τομέας όσο και ευρύτερα η τοπική κοινωνία.

Τέλος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε την έγκριση μελέτης για την ανάπλαση του πάρκου Αγίου Γεωργίου, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο η γιορτή κρασιού,  επανέλαβε τα εμβληματικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Αμπελώνα, όπως το Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελώνα, το Αθλητικό Κέντρο Αμπελώνα και η αποχέτευση Αμπελώνα, ενώ προσεχώς θα πραγματοποιηθούν νέα έργα, όπως η αντικατάσταση σωλήνων αμιάντου, αντιπλημμυρικά έργα και η αγροτική οδοποιία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος