Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία ανοικτού υπαίθριου χώρου αναψυχής στη Βαμβακού

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην είσοδο της Κοινότητας Βαμβακού για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και τη διαμόρφωση χώρου για την εξυπηρέτηση εκδηλώσεων, με μέγιστη χωρητικότητα 100 θέσεις.

Το έργο μελετήθηκε με βάση τη διαμόρφωση ελευθέρων υφισταμένων κοινόχρηστων χώρων σε χώρους συγκέντρωσης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και συναναστροφής των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, άλλα κυρίως την εποχή των διακοπών. Στόχος είναι να αποδοθεί στο νέο έργο, ο χαρακτήρας που του αρμόζει, διατηρώντας τη φύση και τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά, με ήπιες αναπλάσεις που ενισχύουν την υπάρχουσα περιβαλλοντική εικόνα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Φαρσάλων  Μάκης Εσκίογλου τονίζει πως «πρόκειται για μία περιοχή όπου γενικότερα παρατηρείται έλλειψη διαμορφωμένων χώρων ψυχαγωγίας καθώς και χρήσεων πολιτιστικών, αναψυχής και τουρισμού που θα ενίσχυαν την ανταγωνιστικότητα των οικισμών έναντι άλλων τουριστικών περιοχών. Οι νέες υποδομές θα ενθαρρύνουν την κοινωνικότητα και θα δώσουν νέο βήμα στον πολιτισμό της περιοχής».

Σε ότι αφορά τις εργασίες που γίνονται, προβλέπεται η κατασκευή υπαίθριου χώρου εκδηλώσεων με μέγιστη χωρητικότητα 100 ατόμων, ενώ η παρέμβαση κατασκευάζεται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται  η δυνατότητα πρόσβασης και σε άτομα με αναπηρία. Επιπρόσθετα θα διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος