Ξεκινά σήμερα η Εβδομάδα Αστρονομίας στη Λάρισα με το εργαστήρι “Απεικονίζοντας το σύμπαν”

Σήμερα, Δευτέρα, στις 9 το βράδυ, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αστρονομίας στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι αστροφωτογράφησης με τίτλο “Απεικονίζοντας το Σύμπαν”.

Η αστροφωτογράφος και εικαστικός, Χριστίνα Ηρακλέους, θα μυήσει το κοινό στα μυστικά της τέχνης της αστροφωτογράφησης, και θα διδάξει τεχνικές και μεθόδους απεικόνισης, τόσο των κοντινών όσο και των πολύ μακρινών ουράνιων σωμάτων.

Την Τρίτη 17 Μαΐου στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αστρονομίας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

Από 10:30 έως 13:00 με μέριμνα του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας και του Σχολείου Αστρονομίας “Έναστρον” ,παρατήρηση του Ήλιου με ειδικά ηλιακά τηλεσκόπια στον πεζόδρομο έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Το απόγευμα, στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου, από 18:00 έως 19:30, με μέριμνα του Σχολείου Αστρονομίας “Έναστρον”, βιωματικό εργαστήρι για παιδιά: “Οι σκιές μας δείχνουν το χρόνο”. Τα παιδιά θα μάθουν πως οι αρχαίοι υπολόγιζαν το χρόνο με τη θέση της σκιάς μιας ράβδου που την ονόμαζαν “σκίαθηρο”, θα γνωρίσουν τα ηλιακά ρολόγια και θα σχεδιάσουν το δικό τους. Για τη συμμετοχή των παιδιών απαιτείται εγγραφή με αποστολή μηνύματος στο info@enastron.org καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το βράδυ στις 21:00  ο Δρ Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός Π.Π., Ευάγγελος Κρεμαστάς, θα παρουσιάσει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τη Γη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος