Εγκατάσταση προσφύγων σε διαμερίσματα στα Τρίκαλα

Ομόφωνα ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων την ενοικίαση διαμερισμάτων στην πόλη, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αυτά πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στο Ατλάντικ.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν και ενημέρωσαν το Σώμα για το πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα ενοικιαστούν διαμερίσματα και εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Η διαφωνία, ωστόσο που προέκυψε αφορούσε στον φορέα που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα, ενώ όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν στο να αποκλειστούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από τη διαχείριση του προγράμματος. Η δημοτική αρχή, η αξιωματική αντιπολίτευση και δύο παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης συμφώνησαν στο να υλοποιήσει το πρόγραμμα η αναπτυξιακή εταιρία του δήμου e-trikala Α.Ε. Την προοπτική καταψήφισαν η Λαϊκή Συσπείρωση και η παράταξη Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή, που πρότειναν να αναληφθεί η υλοποίηση του προγράμματος από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου.

Δεν αποφασίστηκε επίσης ο ακριβής χρόνος στο πλαίσιο του οποίου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα της ενοικίασης διαμερισμάτων και της μετεγκατάστασης των προσφύγων. Πάντως, το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η διερεύνηση για την εξεύρεση διαμερισμάτων και θα καθοριστούν οι όροι και όλες οι λεπτομέρειες της υλοποίησης του προγράμματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος