Βοοειδή στην πλατεία της Συκαμινέας Ελασσόνας

Οι οχλήσεις του προέδρου της Τ.Κ. Συκαμινέας του Δήμου Ελασσόνας, Κώστα Μωραϊτη, για τα βοοειδή που κυκλοφορούν ελεύθερα στο χωριό ακόμη και τις νυχτερινές ώρες, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα και κινδύνους εδώ και ένα μήνα δεν απέδωσαν καρπούς.Βοοειδή στην πλατεία της Συκαμινέας Ελασσόνας
Αγανακτισμένος ο πρόεδρος της ορεινής κοινότητας επικοινώνησε και σήμερα το πρωί με την ΕΡΤ για να μας ενημερώσει ότι τα ανεπιτήρητα βοοειδή βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού, “προφανώς όχι για καφέ”. “Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτής της εικόνας. Προς θεού, δεν έχουμε τίποτα με τα ζώα. Έχουμε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για την απομάκρυνση τους, χωρίς ωστόσο αυτό μέχρι σήμερα να έχει γίνει κατορθωτό. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να προκληθούν και ατυχήματα καθώς κυκλοφορούν στο χωριό ακόμη και τις νυχτερινές ώρες, κοιμούνται στο δρόμο, στην πλατεία, στο πάρκο και μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών”.
Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, δήλωσε ότι “ακολουθούμε τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία, από τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των ζώων δεν συμμορφώθηκαν με τις ειδοποιήσεις μας. Γνωρίζουν ότι τα ζώα τους δεν μπορούν να κινούνται ανεξέλεγκτα και μάλιστα σε οικισμούς. Στείλαμε εξώδικα αλλά και πάλι δεν συμμαζεύτηκαν”.

Βοοειδή στην πλατεία της Συκαμινέας Ελασσόνας
Τα ζώα καταφθάνουν στο χωριό από γειτονική περιοχή, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Συκαμινέας, Κώστας Μωραϊτης ο οποίος απευθύνει έκκληση προς όλες τις αρμόδιες αρχές, να πράξουν άμεσα τα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Βοοειδή στην πλατεία της Συκαμινέας Ελασσόνας
Ανεπιτήρητο αγροτικό ζώο είναι το βοοειδές ή προβατοειδές ή αιγοειδές ή Ιπποειδές ή χοίρος, που εντοπίζεται εκτός της οριοθετημένης κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης του κατόχου του, συμπεριλαμβανομένου του βοσκότοπου αυτής, άνευ επιτήρησης και είτε φέρει είτε δεν φέρει σήμανση.
Οι Περιφέρειες της χώρας, με τη συνδρομή των οικείων Δήμων, υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση των ανεπιτήρητων αγροτικών ζώων, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καθ’ οιοδήποτε τρόπο εκποίηση ή σφαγή ή επιστροφή στον ιδιοκτήτη τους. Με απόφαση του Περιφερειάρχη, ύστερα από διαβούλευση με τους οικείους Δήμους, καθορίζεται το πλαίσιο συνδρομής των Δήμων (προσωπικό, χώροι φύλαξης, διαχείριση, συλλογή, μεταφορά κλπ).
Για τον παραπάνω σκοπό, οι Περιφέρειες ιδρύουν και λειτουργούν, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, μία η περισσότερες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, επιτρεπομένης της συνεργασίας με άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα, σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο ή από ιδιώτες χώρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος