Σεβιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης και ενσυναίσθησης που σκοπό έχουν την ενημέρωση στις ατομικές διαφορές, την αποδοχή της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας, συμμετείχαν οι ενήλικες μαθητές του 2ου Σχολειου Δεύτερης Ευκαιρίας που στεγάζεται στο Κατάστημα Κράτησης της Λάρισας.
Οι εκπαιδευόμενοι μέσα από μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων προσπάθησαν να φανταστούν πώς νιώθουν οι ίδιοι αν αντιλαμβάνονταν τον κόσμο μέσω των αισθήσεων με διαφορετικό τρόπο.
Οι εκπαιδευόμενοι φόρεσαν γάντια φούρνου, περάσαν χάντρες σε μια κλωστή και περπάτησαν σε μια κόκκινη γραμμή κρατώντας ένα ζευγάρι κιάλια και αποκτούν νέες εμπειρίες. Δοκιμάζουν και προσπαθούν να μπουν στη θέση των συνανθρώπων τους και των φίλων τους με αισθητηριακές και κινητικές δυσκολίες.
Το βιωματικό εργαστήρι ενσυναίσθησης αποτελεί μέρος του προγράμματος «Κατανοώντας τους φίλους» (Understanding friends) που υλοποίησαν οι κ.κ. Σωτηρία Μπέτσιου Λογοθεραπεύτρια του Κέντρου Ημέρας ΧΑΡΑ Ι, Βάσω Χατζούλη Ψυχολόγος του Κέντρου Ημέρας ΧΑΡΑ Ι και Ζωή Παρμάκη Διοικητικά Υπεύθυνη των δομών του Συλλόγου Αυτισμού Λάρισα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος