Β. Κοντοζαμανης: “Αυτόνομη λειτουργία των ΚΥ με εργαστήρια”

Την έναρξη της κανονικής λειτουργίας των δημοσίων δομών υγείας κήρυξε με την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Τρικάλων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης (τρίτος σταθμός της περιοδείας του στη Θεσσαλία, μετά τη Λάρισα και την Καρδίτσα), με δεδομένη την κάμψη, όπως τόνισε, της πανδημίας, με βάση τα όσα δείχνουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός μετείχε σε σύσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και υπεύθυνος εμβολιαστικού προγράμματος του νοσοκομείου κ. Στέφανος Τσουρβάκας,  η πρόεδρος του Επιστημονικού Οργάνου του νοσοκομείου και διευθύντρια της ΜΕΘ κ. Θεονίκη Παραφόρου, ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κ. Λιούτας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης. Εκπρόσωποι του συλλόγου Εργαζομένων και της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Κ.Υ. δεν είχαν κληθεί στη σύσκεψη.Β. Κοντοζαμανης: “Αυτόνομη λειτουργία των ΚΥ με εργαστήρια”Σε δηλώσεις του, μετά την επίσκεψή του στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου ο αναπληρωτής υπουργός συνεχάρη το προσωπικό του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι υπερέβαλαν εαυτούς.

«Καταφέραμε, σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης, καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας να λειτουργήσουμε με πληρότητα και με ασφάλεια όλες τις δομές και το νοσοκομείο Τρικάλων και να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες. Το νοσοκομείο Τρικάλων στάθηκε όρθιο, το προσωπικό υπερέβαλε εαυτόν και είναι η στιγμή να δούμε πώς θα μπορέσουμε – έχοντας αποκομίσει εμπειρία από τη διαχείριση της πανδημίας – να ενισχύσουμε τις δομές αυτές και να προσφέρουμε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες υγείας».

Β. Κοντοζαμανης: “Αυτόνομη λειτουργία των ΚΥ με εργαστήρια”Κατέστησε σαφή την σημασία του εμβολιασμού, ώστε να χτιστεί τείχος ανοσίας και να επανέλθουμε στην κανονικότητα, ενώ συνέστησε μέχρι τότε «την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, προκειμένου να μην έχουμε νέα έξαρση του ιού».

«Σε μικρό χρονικό διάστημα – συμπλήρωσε – κάναμε μεγάλα βήματα στο ΕΣΥ και στο νοσοκομείο Τρικάλων, ενισχύοντάς το με το απαραίτητο προσωπικό, με τον απαραίτητο εξοπλισμό με τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και συνεχίζουμε. Σε λίγο καιρό θα υλοποιηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Και υπάρχει προγραμματισμός να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ύπαρξη αυτόνομων εργαστηρίων στα Κέντρα Υγείας, ως ένα πρώτο βήμα οργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στον γενικότερο σχεδιασμό για την αυτόνομη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και την διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων, ώστε ο πολίτης να λαμβάνει τις απαραίτητες υπηρεσίες σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και να μην χρειάζεται να πάει σε κάποιο νοσοκομείο. «Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος μας και έτσι πρέπει να λειτουργεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Να λύνουμε σε πρωτοβάθμιο επίπεδο τα όποια ζητήματα έχουμε και να μην προσέρχεται ο κόσμος στα νοσοκομεία που έχουν άλλο ρόλο να διαδραματίσουν», κατέληξε ο Κοντοζαμάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος