Β.Κοντοζαμάνης από Λάρισα: Προκηρύσσονται άμεσα οι θέσεις για ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ

Την άμεση σύσταση και προκήρυξη των θέσεων, ώστε να λειτουργήσει σύντομα ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σε ολόκληρη τη Θεσσαλία δεν υπάρχουν κλίνες Εντατικής για παιδιά, με αποτέλεσμα δύσκολα περιστατικά να χρειάζεται να διακομισθούν, με όποιο ρίσκο και καθυστέρηση, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Η ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ σχεδιάζεται να αναπτυχθεί σε 6 κλίνες.

Ο κ.Κοντοζαμάνης τόνισε ότι θα εξοπλιστεί πλήρως και ότι το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο που θα αξιοποιηθεί είναι το Ταμείο Ανάκαμψης. Χαρακτήρισε το Πανεπιστημιακό ως νοσοκομείο – κόμβο όχι μόνο για τη Θεσσαλία, αλλά για όλη την Ελλάδα και εξήγγειλε αναβάθμιση και ανάπτυξη του Ε.Σ.Υ.

Β.Κοντοζαμάνης από Λάρισα: Προκηρύσσονται άμεσα οι θέσεις για ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανακοίνωσε και τη λειτουργία Κέντρου αντιμετώπισης εγκεφαλικών και αγγειακών παθήσεων στο ΠΓΝΛ και ενίσχυση του ΕΚΑΒ με νέο στόλο και προσωπικό.

Β.Κοντοζαμάνης από Λάρισα: Προκηρύσσονται άμεσα οι θέσεις για ΜΕΘ Παίδων στο ΠΓΝΛ

Για την πανδημία ανέφερε ότι τα δυο βασικά όπλα είναι οι εμβολιασμοί που προχωρούν ομαλά και γρήγορα και η τήρηση των μέτρων προστασίας.

Εκπρόσωποι των νοσηλευτών ζήτησαν από τον αρμόδιο υπουργό να εξοφληθούν άμεσα οι εφημερίες του 2020 και ως τον Νοέμβριο του 2021, να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά και η όποια ανάπτυξη εφαρμοστεί να συνοδευτεί από μόνιμες προσλήψεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος