Β.Κόκκαλης στο Κ.Υ. Ελασσόνας: Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό στο οποίο πρέπει ισότιμα να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες

«Η υγεία είναι το ύψιστο δημόσιο αγαθό που πρέπει να είναι προσβάσιμο σε όλους» τόνισε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Ελασσόνα με αφορμή τα 38 χρόνια προσφοράς από τα Κέντρα Υγείας της χώρας, σημειολογικά στο πρώτο Κέντρο Υγείας που εγκαινιάστηκε στην περιοχή τη δεκαετία του ’80.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι η υγεία πρέπει να είναι προσιτή για όλους. Σήμερα όμως στη χώρα μας, η υγεία ούτε προσιτή είναι, ούτε για όλους. Αντ’ αυτού η νεοφιλελεύθερη τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει δύο κατηγορίες πολιτών, τους προνομιούχους που μπορούν να έχουν επί χρήμασι πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και τους μη προνομιούχους που αφήνονται στο έλεος του Θεού και στις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει το λιγοστό προσωπικό των δημόσιων δομών υγείας. Απέναντι στην προσπάθεια να μπει ο ιδιώτης από την πίσω πόρτα και στα νοσηλευτικά ιδρύματα, με ό,τι αυτό θα σημάνει για τους πολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται για αύξηση των μισθών στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, για προσλήψεις προσωπικού όπου αυτό είναι αναγκαίο, για μονιμοποίηση του συνόλου του επικουρικού προσωπικού και για εν γένει αύξηση των δαπανών στη δημόσια υγεία.

Η υγεία είναι ένα δημόσιο αγαθό στο οποίο πρέπει ισότιμα να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη αυτή τη θεμελιώδη διαπίστωση» κατέληξε ο Λαρισαίος βουλευτής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος