Β. Κόκκαλης: “Βαλτώνει” το πρόγραμμα «φυσικές καταστροφές» στην Ελασσόνα

Για “κίνδυνο απώλειας της αγροτικής παραγωγής και την απειλή της ασφάλειας των πολιτών του Δήμου Ελασσόνας λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης ένταξης στο πρόγραμμα «Φυσικές Καταστροφές»” μιλά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: «… Επειδή οι πολίτες του Δήμου Ελασσόνας εκτός των δύσκολων οικονομικών καταστάσεων βρίσκονται αντιμέτωποι με μακροπρόθεσμες μόνιμες ζημίες στα εισοδήματα τους λόγω της εκτεταμένης καταστροφής των δομών αγροτικής οδοποιίας και άρδευσης.
Επειδή η περιοχή κατά κύριο λόγο είναι αγροτική και η καταστροφή των ανωτέρω δομών απειλεί την παραγωγή της.
Επειδή απαιτείται η άμεση αποκατάσταση των πληγέντων τοπικών δομώνώστε να διασφαλιστεί το εισόδημα των παραγωγών αλλά και η ασφάλεια του συνόλου των πολιτών.
Επειδή η υλοποίηση των προβλεπομένων ενεργειών αποκατάστασης των ζημιών των τοπικών δομών προϋποθέτει την ένταξη του Δήμου Ελασσόνας στο πρόγραμμα Φυσικές Καταστροφές.
Επειδή παρόλο που τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Ελασσόνας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες από τη Δημοτική Αρχή για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα Φυσικές Καταστροφές, υπάρχει αναίτια και αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ένταξης του από την πλευρά της Πολιτείας.
Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ολοκληρωθεί η ένταξη του Δήμου Ελασσόνας στο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού της Χώρας» προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα που απαιτούνται για την αποκατάσταση των πληγέντων τοπικών δομών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα;»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος