Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί τρία χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, στη Φαλάνη, σε ότι αφορά το δημοτικό σχολείο, άσκησε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης, κατά την επίσκεψή του στο χώρο.
Ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με γονείς και αυτοδιοικητικούς, καταγράφοντας την κατάσταση που, όπως είπε, δεν τιμά κανέναν, αφού – πρόσθεσε – τα παιδιά ακόμη, τρία χρόνια μετά, κάνουν μάθημα σε κοντέινερ και διαβιούν σε δύσκολες συνθήκες.
Ο Λαρισαίος βουλευτής, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φορείς για συστράτευση, ώστε να φτιαχτεί και πάλι το δημοτικό σχολείο της Φαλάνης. Συγκεκριμένα, μετά το πέρας των επαφών ο κ. Κόκκαλης ανέφερε τα εξής: “Εν έτει 2024 αυτή η κατάσταση δε μας τιμά. Τρία χρόνια μετά τον σεισμό, παιδιά δημοτικού σχολείου δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σχολείο τους, αλλά κάνουν μάθημα σε προκάτ, ενώ διασχίζουν 100 μέτρα για να πάνε στην τουαλέτα η οποία είναι υγειονομική «βόμβα»”. Σημείωσε, ακόμα πως: “Δεν γίνεται να μιλάμε για δημόσια εκπαίδευση όταν βλέπουμε σοβαρότατα κτηριακά προβλήματα και μάλιστα όταν αυτά αφορούν μικρά παιδιά. Πρέπει επιτέλους το κράτος να δείξει ότι είναι έμπρακτα δίπλα στον πολίτη. Καλώ την περιφέρεια Θεσσαλίας, τον κ. Κουρέτα, τον δήμαρχο Λαρισαίων, τον κ. Μαμάκο, και όλους τους συναδέλφους μου βουλευτές, μαζί να δώσουμε τον αγώνα, γιατί είναι χρέος μας να φτιαχτεί πάλι το δημοτικό σχολείο Φαλάνης, σε αυτό το ιστορικό χωριό”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος