Β. Κόκκαλης: Αποδεκατισμένη η Ακτινολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται λόγω υποστελέχωσης η ακτινολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, επισημαίνει με ερώτησή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Θαν. Πλεύρη.

Ο κ. Κόκκαλης είχε προσφάτως συνάντηση με ιατρικό προσωπικό της κλινικής καταγράφοντας την προβληματική λειτουργία μίας τόσο σπουδαίας κλινικής, σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που εξυπηρετεί την Κεντρική και όχι μόνο Ελλάδα.
Στην ερώτησή του, αναφέρει τα εξής: «Το διάστημα πριν την εμφάνιση της πανδημικής κρίσης, στις αρχές του έτους 2020, λίγους μόνο μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της Χώρας από την παρούσα Κυβέρνηση, ο Υπουργός Υγείας είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στα νοσοκομεία της Λάρισας και στην 5η ΥΠΕ. Τότε, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ είχε αποκαλύψει ευθέως την εντολή, που του έδωσε ο Υπουργός Υγείας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα τις διεργασίες για την μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας σε Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Επεσήμανε μάλιστα ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τη Λάρισας θα αποτελέσει το πρώτο Νοσοκομείο που θα εφαρμοστεί πιλοτικά το σχέδιο μετατροπής της νομικής μορφής και σύμπραξής με τον Ιδιωτικό Τομέα.
Β. Κόκκαλης: Αποδεκατισμένη η Ακτινολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
Στην περίοδο της πανδημίας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπως και όλα τα Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μέσω των εργαζομένων τους, του ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού κλπ προσωπικού, ανταπεξήλθαν με σκληρό και επώδυνο αγώνα και με προσωπικό κόστος των εργαζομένων στις ανάγκες της πανδημίας και παρείχαν στους πολίτες καθολικά ποιοτικές παροχές υγείας, αναδεικνύοντας τον πολύτιμο ρόλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην κοινωνία. Αντιθέτως, στον αντίποδα βρέθηκαν οι ιδιωτικές δομές, που δεν επέδειξαν ιδιαίτερη προθυμία στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Στην γενική κυβερνητική πολιτική συνειδητής παράλειψης να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας, με προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό, εντάσσεται και η ειδικότερη κυβερνητική πολιτική εγκατάλειψης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και δη του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του, ενός τμήματος κομβικού για την λειτουργία όλων των κλινικών. Το εργαστήριο Ακτινολογίας που εξ ορισμού παρέχει υπηρεσίες ζωτικής σημασίας, είναι όχι απλά
υποστελεχωμένο, αλλά επικίνδυνα υποστελεχωμένο σε Τεχνολόγους Ακτινολόγους, δεδομένου ότι σύμφωνα με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου προβλέπονται 57 οργανικές θέσεις και κατεχόμενες είναι μόλις οι 32 εξ αυτών.(…)”.
Ο κ. Κόκκαλης ερωτά τον υπουργό Υγείας για την στελέχωση του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, και σε ποιες προσλήψεις έχει προβεί την τελευταία διετία σε μόνιμο και επικουρικό προσωπικό;

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος