Τύρναβος: Κατέρρευσε σκεπή κτιρίου τρομοκρατώντας περιοίκους και περαστικούς (βίντεο)

Με εκκωφαντικό θόρυβο και νέφος σκόνης που κατατρόμαξε περαστικούς και περιοίκους κατέρρευσε το απόγευμα της Παρασκευής η σκεπή κτιρίου στο κέντρο του Τυρνάβου.

Το κτίριο, για το οποίο, σύμφωνα με τον Δήμο, εκκρεμεί απάντηση του αρμόδιου υπουργείου για τον αν είναι διατηρητέο, επί της οδού Κ. Λουλέ, στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, εδώ και 6-7 χρόνια στηρίζεται με σκαλωσιές, με τον ιδιοκτήτη να περιμένει επιχορήγηση από το κράτος για να κάνει τις επισκευές.

Τύρναβος: Κατέρρευσε σκεπή κτιρίου τρομοκρατώντας περιοίκους και περαστικούς (βίντεο)

Μετά τον μεγάλο σεισμό του Μάρτη του 2021 οι μηχανικοί το χαρακτήρισαν κίτρινο, ενώ η Πολεοδομία Τυρνάβου χαρακτήρισε τον πάνω όροφο ετοιμόρροπο και κατεδαφιστέο, με τον Δήμο να αναμένει απάντηση για το αν θεωρείται διατηρητέο το κτίσμα.

Μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις, επιπλέον ζημιές προκλήθηκαν στο κτίριο με αποτέλεσμα χθες να καταρρεύσει η στέγη και από θαύμα να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή ακόμη και θύματα.

Ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με την αστυνομία, απέκλεισε, τοποθετώντας φορτηγά, τους γύρω δρόμους για λόγους ασφαλείας.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες για την κατεδάφιση.

Σε κάθε περίπτωση, αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η εμπλοκή φορέων και αρμοδιοτήτων στο ζήτημα διαχείρισης παλαιών κτιρίων που αποτελούν σοβαρό δημόσιο κίνδυνο, σε αυτή την περίπτωση ευτυχώς χωρίς θύματα και τραυματισμούς από καθαρή τύχη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος