Τσαριτσάνη Ελασσόνας: Ανταλλαγή παραδοσιακών φυσικών σπόρων

Το ταξίδι ανταλλαγής σπόρων ξεκίνησε εδώ και ημέρες από την ομάδα διάσωσης και διάδοσης παραδοσιακών σπόρων του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.Όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, Θανάσης Βαθράκης, φέτος, “οι διαδρομές ήταν δυο για Τήνο – τείνω – δίνω και για Πάρο – πάω – πάρω. Η ανταλλαγή έγινε μέσω ΕΛΤΑ σαν Β’ Προτεραιότητας αποστολή”.

Τσαριτσάνη Ελασσόνας: Ανταλλαγή παραδοσιακών φυσικών σπόρων
“Η προσπάθεια διάσωσης και διάδοσης παραδοσιακών ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια”, δήλωσε, το μέλος του Συλλόγου, Θεοδωρής Βουλγαρέλης, ενώ ο Θανάσης Μανουλιάς, επίσης μέλος, τόνισε ότι “επειδή η χάρη θέλει αντίχαρη, από όσους στείλαμε πέρυσι σπόρους (126) αναμένουμε την ανταπόδοση κυρίως σε σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι, πιπερόριζα, οτιδήποτε τοπικό σπόρο και άλλα είδη φυσικά για εμπλουτισμό της Τράπεζας Σπόρων. Εμείς διαθέτουμε κυρίως καρπούζι, πεπόνι, καλαμπόκι, ντομάτες, μελιτζάνες, μπάμια, πιπεριές, κ.α.

Τσαριτσάνη Ελασσόνας: Ανταλλαγή παραδοσιακών φυσικών σπόρων
“Για όσους πρώτη φορά θα βάλουν φυτώρια με φυσικούς σπόρους, η ανταλλαγή θα γίνει με προσφορά: 3-5 τεμάχια τρόφιμα μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ελασσόνας”, επεσήμανε, ο Θανάσης Βαθράκης.

Τσαριτσάνη Ελασσόνας: Ανταλλαγή παραδοσιακών φυσικών σπόρωνΓια όσους επιθυμούν να πάρουν η να δώσουν παραδοσιακούς σπόρους, η ταχυδρομική διεύθυνση είναι: Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, Υπόψιν (Θάνος Βαθράκης) 40200 Ελασσόνα.
Επικοινωνία:Facebook: Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης Email: exoraist.tsaritsanis@gmail.com

Ξεκίνημα διάσωσης ντόπιων ποικιλιών Τσαριτσάνης Κινητό 6947 083 557 Θάνος Βαθράκης.
Κλείνοντας, ο κ. Βαθράκης την συζήτηση για την διαδικασία φύτευσης και μεταφύτευσης των φυτών ευχήθηκε “Καλές Απόκριες, με υγιεινή διατροφή, πνευματική και σωματική καλλιέργεια, υγεία και αισιοδοξία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος