Τρίκαλα: Το νέο κτίριο του ειδικού επαγγελματικού σχολείου ΕΝΕΕΓΥΛ εγκαινίασε η Ν. Κεραμέως – “Διαρκής προσπάθεια βελτίωσης στην Ειδική Αγωγή”

To νέο κτίριο του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Τρικάλων, το οποίο μεταστεγάστηκε και λειτουργεί στο πρώην Αθλητικό Πάρκο “Αποστόλης Καρακούσης” εγκαινίασε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, το πρόγραμμα της οποίας περιελάμβανε επίσης επισκέψεις σε σχολικά διδακτήρια της πόλης αλλά και στο Μουσείο Τσιτσάνη.
Η υπουργός Παιδείας τόνισε ιδιαίτερα, στον χαιρετισμό της, την προσπάθεια του Υπουργείου που αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης “να ενισχύσει την Eιδική Αγωγή και για το λόγο αυτό έγιναν μετά από 12 χρόνια οι πρώτοι διορισμοί στην ιστορία της χώρας μέσω ΑΣΕΠ, ταυτόχρονα με την ενίσχυση ψηφιακών υποδομών και υλικού για τις δομές των Ειδικών σχολείων…”.

Εγκαινιάζοντας το κτίριο του ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων μίλησε για “ισχυρό συμβολισμό για το πόσα μπορούμε να επιτύχουμε όταν συμπράττουμε ακριβώς όλοι μαζί, τα Υπουργεία, η Αυτοδιοίκηση τα στελέχη της Εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί…”.

Τρίκαλα: Το νέο κτίριο του ειδικού επαγγελματικού σχολείου ΕΝΕΕΓΥΛ εγκαινίασε η Ν. Κεραμέως – “Διαρκής προσπάθεια βελτίωσης στην Ειδική Αγωγή”

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, ο οποίος ευχαρίστησε την υπουργό, τον δήμαρχο Τρικκαίων και όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάζει το ΕΝΕΕΓΥΛ, με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου να αναφέρει εμφαντικά πως “ήρθαμε σήμερα στο ωραιότερο ΕΝΕΕΓΥΛ της Ελλάδας με τα καλύτερα παιδιά και το πιο καλό και πλήρες εκπαιδευτικό προσωπικό…”.

Κληθείσα, πάντως, να απαντήσει στην τελευταία έκθεση-πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για την κατάσταση στην Ειδική Αγωγή, διαπιστώνοντας σοβαρά προσκόμματα στην ένταξη στη γενική εκπαίδευση μαθητριών και μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και ελλείψεις στη υλοποίηση της Παράλληλης Στήριξης, στη λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης και στην εξειδικευμένη υποστήριξη από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ή Σχολικό Νοσηλευτή, η υπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης αναφερόμενη “στους διορισμούς που έγιναν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και στα έργα και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν μέσω ΕΣΠΑ και Ταμείου Ανάκαμψης…”, παραπέμποντας στην αναλυτική απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας που δείχνει “βελτίωση των δεικτών της Ειδικής Αγωγής σε όλους τους τομείς”.

Τρίκαλα: Το νέο κτίριο του ειδικού επαγγελματικού σχολείου ΕΝΕΕΓΥΛ εγκαινίασε η Ν. Κεραμέως – “Διαρκής προσπάθεια βελτίωσης στην Ειδική Αγωγή”

Τέλος, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε νόμιμη η επαναφορά του μαθήματος των Λατινικών στις Πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά μη νόμιμη η κατάργηση της διδασκαλίας των μαθημάτων γενικής παιδείας “Πολιτική Παιδεία” στην Α΄ Λυκείου και “Σύγχρονος Κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία” στη Β’ Λυκείου, σύμφωνα με το Νόμο 4692/2020 του Υπουργείου, η κα Κεραμέως ανέφερε πως “θα απαντηθεί τεκμηριωμένα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, όπως επιτάσσει το δίκαιο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος