Τρίκαλα: Συγκέντρωση ειδών για τους πυρόπληκτους

Κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης για τους πυρόπληκτους όλης της χώρας εκδηλώνεται από φορείς και πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Από τους πρώτους που ανακοίνωσαν συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ήταν η Διεύθυνση και η ομάδα εθελοντών μαθητών του Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας σε μια προσπάθεια στήριξης των δοκιμαζόμενων, από τις πυρκαγιές, συνανθρώπων μας. Η συγκέντρωση ειδών γίνεται σήμερα Δευτέρα 9 Αυγούστου, μέχρι τις 4 το μεσημέρι, στη σχολική μονάδα της Καλαμπάκας, ενώ σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και ο Δήμος Μετεώρων, συγκεντρώνοντας τις προσφορές στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου (ισόγειος χώρος 4ου Νηπιαγωγείου Καλαμπάκας) μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου και ώρες 9 π.μ. – 1 μ.μ.

Επίσης, Εργατικά Σωματεία στα Τρίκαλα ανακοίνωσαν τη συγκέντρωση ειδών για τις πυρόπληκτες περιοχές, διαδικασία η οποία θα γίνει στα γραφεία των Σωματείων καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και συγκεκριμένα των Σωματείων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Λογιστών και Βοηθών Λογιστών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Παραρτήματος Τρικάλων του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου. Ενδεικτικά είδη που μπορεί να προσφέρει ο καθένας είναι μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές και γενικά ξηρά τροφή, εμφιαλωμένα νερά, κονσέρβες, γάλατα εβαπορέ, πλαστικά κουτάλια – πηρούνια, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, όπως παυσίπονα, Betadine, βαμβάκι, γάζες, επίδεσμοι, φυσιολογικοί οροί, παυσίπονα, ασπιρίνες, αλοιφές εγκαυμάτων και χανζαπλάστ, αλλά και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας,  όπως σαπούνια, σαμπουάν, πάνες, μωρομάντηλα και χαρτί υγείας, καθώς και τροφές για γάτες και σκύλους σε μικρές συσκευασίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος