Ευχάριστα νέα κόμισε κατά τη σημερινή του έλευση στα Τρίκαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης του Ενιαίου Τουριστικού Φορέα.
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την κατασκευή δύο νέων σχολικών διδακτηρίων και συγκεκριμένα του 8ου και 22ου Νηπιαγωγείου, με χρηματοδότηση από Ειδικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Θεσσαλίας για τη διαχειριστική περίοδο 2014-2020.
Η υποβολή των φακέλων για τα δύο έργα είχε γίνει από τον Δήμο Τρικκαίων το περασμένο φθινόπωρο με την αξιολόγηση της Διαχειριστικής Αρχής να κρίνεται θετική. Ο προϋπολογισμός των νέων διδακτηρίων ανέρχεται στο 1.320.000 ευρώ με τις σχολικές μονάδες να είναι διθέσιες.
Το 8ο Νηπιαγωγείο χωροθετείται στη συνοικία Μπάρας, θα είναι δυναμικότητας 50 νηπίων και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο άνω των 2,6 στρεμμάτων.
Το διδακτήριο του 22ου Νηπιαγωγείου θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1,8 στρεμμάτων στην περιοχή της πλατείας Βουβής και θα είναι δυναμικότητας επίσης 50 νηπίων.
Η επιλογή των αναδόχων των έργων θα γίνει με ανοικτή δημοπρασία, με τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου να επισημαίνει ότι τα νέα διδακτήρια επιλύουν σημαντικά ζητήματα για τη στέγαση των νηπίων, με δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμη ακατάλληλα και ενοικιαζόμενα κτίρια στα οποία φιλοξενείται μαθητικός πληθυσμός.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος