Τρίκαλα: Στήριξη φορέων και συλλόγων σε υπόθεση έξωσης 4μελούς οικογένειας από πρώτη κατοικία

Στο Πρωτοδικείο Τρικάλων εκδικάστηκε σήμερα η αίτηση οριστικής αναστολής εκτέλεσης έξωσης τετραμελούς οικογένειας στα Τρίκαλα, σε υπόθεση πλειστηριασμού ακινήτου, πρώτης κατοικίας, σε συνέχεια προ διμήνου απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών Τρικάλων, με την οποία είχε γίνει δεκτή η προσωρινή διαταγή αναστολής της όλης διαδικασίας.

Τρίκαλα: Στήριξη φορέων και συλλόγων σε υπόθεση έξωσης 4μελούς οικογένειας από πρώτη κατοικία

Η υπόθεση αφορά σε διαμέρισμα 120 τετραγωνικών μέτρων, πρώτη κατοικία του 73χρονου Χρήστου Μπουλογεώργου, ακίνητο το οποίο πλειστηριάστηκε από διαχειρίστρια εταιρεία ξένου fund. Το συγκεκριμένο ακίνητο, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στις 152.000 ευρώ, περιήλθε στην ιδιοκτησία άλλης εταιρείας, του ιδίου fund, και πλειστηριάστηκε για μη εξυπηρετούμενο δάνειο του οφειλέτη, ύψους 40.000 ευρώ. Είχε συναφθεί, δε, το 2001 από ελληνική τράπεζα και στη συνέχεια απορρίφθηκε από άλλον τραπεζικό όμιλο, ο οποίος και “πούλησε” την “κόκκινη” οφειλή του δανειολήπτη σε fund.

Η υπερασπιστική γραμμή του οφειλέτη, μέσω του συνηγόρου του, Χαράλαμπου Τσιρογιάννη, έφερε αποτέλεσμα πριν από δύο μήνες με την αποδοχή της προσωρινής αναστολής εκτέλεσης της έξωσης, ενώ με τη σημερινή διαδικασία στοχεύεται η οριστική διακοπή της έξωσης της Τρικαλινής οικογένειας. Η σχετική απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Τσιρογιάννη, αναμένεται σε 20 με 30 περίπου ημέρες, δηλώνοντας πως “συντρέχουν όλοι οι λόγοι, βάσει και των προτάσεων της υπερασπιστικής γραμμής, για θετική έκβαση…”, με το επόμενο στάδιο να είναι τον Μάϊο, με την εξέταση του αιτήματος οριστικής διακοπής του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας.

Συγκινητική για δεύτερη φορά ήταν η παρουσία εκπροσώπων φορέων, κομμάτων και συλλογικοτήτων και μεμονομένων πολιτών έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων, προς συμπαράστηση της οικογένειας του Χρήστου Μπουλογεώργου. Η νομική του υπεράσπιση, δε, σημειώνει πως “πρόκειται αποδεδειγμένα για ευάλωτο νοικοκυριό”, αφού ο 73χρονος εξυπηρετούσε χωρίς πρόβλημα το δάνειό του επί μία δεκαετία, κάτι που αδυνατούσε να πράξει την χρονική περίοδο των μνημονιακών μέτρων, αλλά και των οικογενειακών του υποχρεώσεων τα τελευταία χρόνια, αφού η σύζυγός του δεν εργάζεται και έχει δύο παιδιά, ο ένας εκ των οποίων φοιτητής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος