Τρίκαλα: Πρόσκληση σε αντιμνημονιακό μέτωπο από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Το πέμπτο και χειρότερο από όλα τα προηγούμενα μνημόνια προέβλεψε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης ότι θα φέρει η νέα συμφωνία του Eurogroup.

Σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τα Τρίκαλα ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «κατάπτυστη» τη συμφωνία, η οποία θα δεσμεύει τη χώρα και το λαό με άγρια λιτότητα μέχρι το 2060. Μάλιστα, υποστήριξε ότι στη συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε πραξικοπηματικά, υπό την έννοια ότι δεν είχε την εξουσιοδότηση του ελληνικού λαού να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια. «Είναι αντιδημοκρατικό – δήλωσε χαρακτηριστικά – και για ‘μας μη ανεκτό».

Κάλεσε επίσης όλες τις δυνάμεις της αριστεράς σε ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο, υπογραμμίζοντας ότι στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι η απελευθέρωση της χώρας. «Οι όποιες διαφορές των δυνάμεων της αριστεράς – σημείωσε – μπορούν να συζητηθούν σε επόμενο χρόνο».

Επανερχόμενος στο θέμα της συμφωνίας τόνισε ότι η απόδοση της δόσης των 8 δις. δεν είναι επιτυχία, υπό την έννοια ότι τα χρήματα θα δοθούν στους πιστωτές, για τους οποίους, όπως είπε, θα ήταν εφιάλτης μία πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας. «Την ίδια ώρα – πρόσθεσε – η κυβέρνηση έλαβε μόνο ευχολόγια για το χρέος», ενώ επέρριψε ευθύνες και στη «μνημονιακή» αξιωματική αντιπολίτευση, για την οποία είπε ότι είναι δέσμια των πιστωτών.

Τρίκαλα: Πρόσκληση σε αντιμνημονιακό μέτωπο από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη

Ανέλυσε το πρόγραμμα της ΛΑΕ για κατάργηση των μνημονίων, επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και διαγραφή του χρέους, μίλησε για εθνικοποίηση των τραπεζών, επανάκτηση των επιχειρήσεων που πουλήθηκαν και κεντρικό ρόλο στην Τράπεζα τα Ελλάδας. Ζήτησε την ισχυροποίηση της ΛΑΕ και επανέλαβε πολλές φορές την ανάγκη συγκρότησης ενός αντιμνημονιακού μετώπου.

Τέλος, υποστήριξε ότι στόχος της ΛΑΕ είναι η πορεία σε έναν σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της χώρας, μιλώντας για την ανάγκη να βγούμε από την ευρωζώνη και το ευρώ, να έρθουμε σε ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη Ε.Ε. και τελικά να βγει η χώρα από αυτή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος