Τρίκαλα: Ισχυρό “όχι” στο εργασιακό νομοσχέδιο από εργατικά σωματεία και φορείς

Τρικαλινά εργατικά Σωματεία και φορείς πραγματοποίησαν σήμερα (16/06/2021) τη δεύτερη, μέσα σε μία εβδομάδα, απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, κατά της ψήφισης του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Τρίκαλα: Ισχυρό “όχι” στο εργασιακό νομοσχέδιο από εργατικά σωματεία και φορείς

Οι ομιλητές ζήτησαν από τους πολίτες να “… να πετάξουν στα σκουπίδια το νέο εργασιακό νομοσχέδιο…” και να υπερασπιστούν κεκτημένα δεκαετιών όπως το 8ωρο, η Κυριακάτικη αργία και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Γιώργος Λιατίφης  τόνισε πως “…ποτέ δεν επιλέξαμε τους μισθούς πείνας, τη μερική απασχόληση και την ευελιξία, όταν οι ελεύθερες απολύσεις, η ανεργία και η ανάγκη για επιβίωση ήταν πάντα το πιστόλι στο κρόταφό μας, που κρατούσαν οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους για να μας εκμεταλλεύονται για να θησαυρίζουν από το μόχθο και την εργασία μας…”. Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Τσιάκαλος, ο πρόεδρος του παραρτήματος Τρικάλων του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου Ηλίας Σέγγης, η αντιπρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων Ουρανίου Παπαζεύκου και ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Βάϊος Τάσιος. Της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με συμβολικούς σταθμούς το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, η Διοίκηση του οποίου ήταν πλήρως απούσα από τη σημερινή κινητοποίηση, καθώς και στο τοπικό γραφείο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Τρίκαλα: Ισχυρό “όχι” στο εργασιακό νομοσχέδιο από εργατικά σωματεία και φορείς

Τρίκαλα: Ισχυρό “όχι” στο εργασιακό νομοσχέδιο από εργατικά σωματεία και φορείςΤρίκαλα: Ισχυρό “όχι” στο εργασιακό νομοσχέδιο από εργατικά σωματεία και φορείςΤρίκαλα: Ισχυρό “όχι” στο εργασιακό νομοσχέδιο από εργατικά σωματεία και φορείςΤρίκαλα: Ισχυρό “όχι” στο εργασιακό νομοσχέδιο από εργατικά σωματεία και φορείςΤρίκαλα: Ισχυρό “όχι” στο εργασιακό νομοσχέδιο από εργατικά σωματεία και φορείς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος