Τρεις Λαρισαίες και μια Θεσσαλονικιά θύματα εκβιασμού με φωτογραφίες και βίντεο προσωπικών στιγμών

Χάκαραν το προφίλ τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τρεις γυναίκες στη Λάρισα και μία στη Θεσσαλονίκη κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές ότι δέχονταν εκβιασμό από άγνωστο που είχε “χακάρει” το messenger τους σε Instagram και Facebook και είχε αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές συνομιλίες τους, φωτογραφίες και βίντεο.

Σε βάρος 38χρονου άνδρα σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εκδικητικής πορνογραφίας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και το αυτοκίνητο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop), κινητό τηλέφωνο και 23 αποδείξεις συναλλαγών, μέσω ΑΤΜ, που αντιστοιχούν σε συναλλαγές πώλησης κρυπτονομισμάτων και ανάληψης των αντίστοιχων χρηματικών ποσών σε ευρώ.

Ο 38χρονος με άγνωστο αριθμό συνεργών κατάφερε παραβιάζοντας τα προφίλ των καταγγελλουσών να αποκτήσει πρόσβαση και διαχείριση στα προφίλ και σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Στη συνέχεια απειλούσε να δημοσιοποιήσει τις προσωπικές τους στιγμές, ακόμη και σε πορνογραφικά σάιτ, ζητώντας χρηματικά ποσά έως 1.000 ευρώ, σε ψηφιακό πορτοφόλι, κυρίως μέσω κρυπτονομισμάτων. Αν δεν το έκαναν, κοινοποιούσε το υλικό στις επαφές του παραβιασμένου προφίλ αλλά και σε άγνωστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Ο δράστης αντιμετωπίζει τα αδικήματα της «εκδικητικής πορνογραφίας σε βαθμό κακουργήματος», «εκβίασης τετελεσμένης και σε απόπειρα» και «απάτη σε παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφορίων ή δεδομένων».
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Ρεπορτάζ: Μάνια Γκουσιάρη Ιωάννης Γάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος