Τοποθετούνται νέα μαρμάρινα εδώλια στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Προχωρούν με γρήγορο ρυθμό οι εργασίες αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Θεσσαλίας με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Στο χώρο του Θεάτρου εγκαταστάθηκε ο γερανός για τη μεταφορά και τοποθέτηση των 240 νέων μαρμάρινων εδωλίων και αρχιτεκτονικών μελών, στο χώρο της Ορχήστρας και στην περιοχή των κερκίδων. Για την πρόοδο των εργασιών ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που επισκέφτηκε το μνημείο, συνοδευμένος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Νίκο Λιούπα.

Εξασφαλίσαμε την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης του εμβληματικού μνημείου και την απρόσκοπτη εργασία των αρχαιολόγων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Τα Αρχαία Θέατρα είναι ζωντανά κύτταρα των πόλεων, αφού συνεχίζουν να επιτελούν την ίδια λειτουργία μέσα στους αιώνες, συνδέοντας την τέχνη με την πολιτική. Τα Μνημεία οφείλουμε να τα αποδώσουμε στις τοπικές κοινωνίες γιατί μόνο έτσι προστατεύονται.

Η αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με 7 εκατ. σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορία Αρχαιοτήτων.

Σημειώνεται ότι η Ε φάση αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας προβλέπει την απόδοση του εμβληματικού Μνημείου το 2023, με τα εξής ολοκληρωμένα έργα:
1.Αντιστήριξη του κυρίως θεάτρου με την κατασκευή τοίχου από λιθοδομή.
2. Επανατοποθέτηση εδωλίων στην αρχική τους θέση στο χώρο του κυρίως θεάτρου.
3. Επανατοποθέτηση εδωλίων κοντά στην αρχική τους θέση στο χώρο του κυρίως θεάτρου.
4. Επανατοποθέτηση εδωλίων σε ομόλογες θέσεις στο χώρο του κυρίως θεάτρου.
5. Τοποθέτηση εδωλίων από νέο υλικό στο χώρο του κυρίως θεάτρου
6. Αεροφωτογράφιση του μνημειακού συνόλου.
7. Πινακίδες ενημέρωσης- πληροφόρησης, ενημερωτικός οδηγός – φυλλάδια- φυλλάδια
Braille.
8. Επικαιροποίηση της μελέτης πρόσβασης κοινού και Α.Μ.Ε.Α. στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας από τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου.
9. Προμήθεια προκατασκευασμένου οικίσκου WC – WC A.M.E.A.
10. Πρόσβαση κοινού και Α.Μ.Ε.Α. στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας από τον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ