Τον τεθωρακισμένο “Μινώταυρο” που αχρηστεύει Drone κατασκεύασε εταιρεία στη Λάρισα

Ένα τεθωρακισμένο όχημα που ακούει στο όνομα “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ”, κατασκεύασε η Λαρισαϊκή εταιρεία “Soukos Robots”, το οποίο μπορεί με την χρήση συστήματος λέιζερ να αχρηστεύσει drones.

O “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” αποτελεί σύμφωνα με την εταιρεία ένα μεγάλο ρομποτικό επανδρωμένο ή μη επανδρωμένο όχημα εδάφους, το οποίο παρέχει ασφάλεια και υποστήριξη σε απαιτητικές στρατιωτικές και αμυντικές αποστολές, όπως προστασία απειλούμενων εδαφών, βραχονησίδων, νησιών & συνόρων με στόχο την αποτροπή εχθρικών δυνάμεων.
Είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξολοκλήρου από την ελληνική εταιρεία Soukos Robots ΑΒΕΕ. Ο έλεγχος του “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ” επιτυγχάνεται είτε από τους χειριστές του είτε εξ’ αποστάσεως μέσω RF σημάτων από δορυφόρους ή μέσω ενός κωδικοποιημένου λέιζερ.
Τον τεθωρακισμένο “Μινώταυρο” που αχρηστεύει Drone κατασκεύασε εταιρεία στη Λάρισα
Ο “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” είναι εξοπλισμένος με συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας, όπως: Δύο τύπου οπλικά συστήματα κατευθυνόμενης δέσμης μικροκυματικής ακτινοβολίας & laser,μια τηλεχειριζόμενη βάση πολυβόλου & laser, αλλά και συστήματα επιτήρησης – εκτύφλωσης εχθρικών στόχων, ηλεκτρονικά οπτικά συστήματα καμουφλάζ για την πλήρη αορατότητα και την αυτοπροστασία του ιδίου οχήματος από εχθρικά drones, ελικόπτερα, επίγεια οχήματα, κ.α. Πρόσθετα είναι εξοπλισμένος με ένα παθητικό Radar για την ανίχνευση, εγκλωβισμό και ακολουθία των στόχων, αλλά και έναν αισθητήρα LIDAR για την καθοδήγηση του ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ από εμπόδια.
Eπίσης, είναι εφοδιασμένος με ένα υπερσύγχρονο σύστημα αυτοπροστασίας από ελεύθερους σκοπευτές, RPG και πολλαπλών βλημάτων εδάφους-εδάφους και αέρος-εδάφους.
Αποτελεί ένα θωρακισμένο και στιβαρό όχημα 8×8 που κινείται επί εδάφους με ταχύτητα 100km/h. Είναι κατασκευασμένο από ειδικές πλάκες θωράκισης και αλεξίσφαιρους υαλοπίνακες για την αυξημένη προστασία του έναντι αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και εκρηκτικών βλημάτων.
Λόγω της πολυμορφικής κατασκευής του, είναι εξοπλισμένος με συστήματα κατευθυνόμενης δέσμης μικροκυματικής ακτινοβολίας & laser, για την καταστροφή των οπτικών και ηλεκτρονικών συστημάτων πλοήγησης των εχθρικών εισβολέων.
Επιπλέον, είναι συνδεδεμένος με ρυμουλκούμενη πλατφόρμα ‘DIAS’, η οποία εξασφαλίζει την αδιάλειπτη ενεργειακή αυτονομία του.
Σκοπός των συστημάτων laser του οχήματος είναι η τύφλωση (soft-kill) των εχθρικών απειλών μέσω της παρεμβολής στα οπτικά συστήματα επιτήρησης τους, καθώς και η καταστροφή (hard-kill) των εχθρικών απειλών (ανάφλεξη – διάτρηση)
Τον τεθωρακισμένο “Μινώταυρο” που αχρηστεύει Drone κατασκεύασε εταιρεία στη Λάρισα
ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ»
Η “Soukos Robots” δημιούργησε ακόμη μια ρομποτική πλατφόρμα τον “ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ”, η οποία μπορεί να ρυμουλκηθεί εύκολα από οποιοδήποτε όχημα ή τράκτορα, καθώς μπορεί να τοποθετηθεί αυτόνομα σε διάφορες πλωτές πλατφόρμες, όπως Φρεγάτες, Περιπολικά πλοία, κτλ. με τη βοήθεια του συστήματος stabilizer που διαθέτει στη βάση του, αλλά και σε επίγειες πλατφόρμες.
Είναι εξοπλισμένος με το σύστημα κατευθυνόμενης δέσμης μικροκυματικής ακτινοβολίας & laser ΤΥΠΟΥ SR-32. Η λειτουργία του μπορεί να είναι είτε χειροκίνητη είτε αυτόματη.
Σκοπός του συστήματος LASER SR-32 είναι η τύφλωση (soft-kill) των εχθρικών απειλών μέσω της παρεμβολής στα οπτικά συστήματα επιτήρησης τους, καθώς και η καταστροφή (hard-kill) των εχθρικών απειλών (ανάφλεξη – διάτρηση).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος